2023-10-25 59 瀏覽
今日係歡送一個識咗好耐嘅同學👩🏻‍🎓問佢想喺香港是啲咩菜,佢竟然答我哋係川菜😂因為原來佢喺香港未食過川菜,真係估佢唔到😌既然係咁梗係要滿足佢嘅願望,用一餐豐富嘅川菜去歡送佢啦😝所以今次我哋嗌咗都好多嘢食👍🏼一於食得盡興🎉✅青椒皮蛋✅乾煸四季豆✅酸辣土豆絲✅辣子田雞✅麻辣小龍蝦我哋無論係前菜類定係主食都嗌咗幾款試吓🦞其中最震撼嘅都係麻辣小龍蝦,因為我哋三個都未試過喺香港食小龍蝦,佢一上枱係好大盆🌶️雖然小龍蝦嘅肉唔係好多,但係佢嘅味道真係好正,怪唔之得啲內地人咁中意啦😍另外我哋都嗌咗一碟辣子田雞挑戰一下🤣但係發覺因為佢哋炸完同埋切成一粒粒,所以外表上並唔會好難接受🐸識落我都覺得其實同普通嘅炸子雞差唔多👍🏼同樣地都係名副其實嘅白飯小偷

✅青椒皮蛋
✅乾煸四季豆