2012-06-11 14 瀏覽
久未嚐葡菜,一般都又貴又細份, 終於見到團購出小飛象任食晚餐,即刻買下.任食包多款前菜/主菜及甜品,仲有自助餐湯及沙津吧. 點菜係剔紙既, 同日本放題做法一樣, 要寫明件數. 湯只係一般紅/白湯,冇驚喜亦唔難飲,唔好湯既可免. 沙津吧得西生菜,青瓜,蓄茄仔,粟米,菠蘿,吞拿魚,O者O里及薯仔等, 太少配料喇, 建議CUT左O者O里,加D凍肉,蟹柳條,麵包糠粒咁會仲好, 醬汁3款, 都係白/橙及青, 冇日式芝麻醬同黑醋汁, 又係掙DD.主菜有點葡式乳豬飯及燒銀雪魚, 先講乳豬. 皮脆脂肪厚, 一口咬下豬皮"索"一聲, 肉也嫩, 骨少, 加埋乳豬醬同食, 甜甜地,提升濃咪,超正! 燒銀雪魚好大份, 仲跟薯蓉, 女仔食分分鐘已經K.O左個胃了. 至於個味呢......可以再香d,加多少少燒汁會更好味, 我覺得略為淡左少少.其他散點有燒雞翼, 燒牛仔骨,燒豬頸肉, 燒大蝦, 燒牛扒, 燒羊架,燒青口等等好多選擇,蔬菜類我只點左炒雜菜及燒茄子, 全部合格,牛扒同羊都唔錯,肉質鬆化又夠入味, 廚師應該一早醃左.由於個人唔食鹹魚,馬介休即係鬼佬鹹魚, 所以冇點(炒雜菜都意外地有落馬介休碎,唔小心食

其他散點有燒雞翼, 燒牛仔骨,燒豬頸肉, 燒大蝦, 燒牛扒, 燒羊架,燒青口等等好多選擇,蔬菜類我只點左炒雜菜及燒茄子, 全部合格,牛扒同羊都唔錯,肉質鬆化又夠入味, 廚師應該一早醃左.由於個人唔食鹹魚,馬介休即係鬼佬鹹魚, 所以冇點(炒雜菜都意外地有落馬介休碎,唔小心食左,鹹死
)當日冇點太多轉,2個人真係好快飽, 最後留肚食雪糕及木糠布甸.雪糕印象中有4-5隻味, 食左士多啤梨及綠茶, 合格但唔係最好食既,木糠布甸甜味恰當,略嫌cream唔夠滑,可能雪得太凍影響左掛!

咁既價錢食到咁多款食物,質素仲唔錯, 算好滿意了. 如果menu內多加蔬菜類就更好啦, 飲食要均衡架,唔係就似BBQ任食了.

店員服務態度良好,頻頻加水, 亦有笑容,客人唔清楚既會主動解釋, 值得讚吓!
葡式燒乳豬飯
燒牛扒
燒銀雪魚
炒雜菜,好大碟
燒雞翼,有肉汁唔會乾身
題外話/補充資料: 甜品應該唔止雪糕同木糠布甸, 只係太飽唔理了. 餐廳地方闊落,卡位又多, 一大班朋友來食最正, 只係地點偏遠, 假日來等接駁巴士會耐少少.
2012-06-10
用餐優惠