假日忽然想食茶餐廳,即刻去大渣哥試下!!!去到有10幾個人排緊隊,但係排左20幾分鐘就入到座,人流好快。入座之前有專人度體溫,無發燒先可以入店。店鋪大,有好多位,有專人負責分配位置。坐底叫餐伙記好快手,Meun改名睇得出苟左好多心機,例如:「自由西餐」,「食物衛生焗」,香港人睇完都會回心微笑一下。我點左黑牛黑麵 ($50),即係沙爹牛肉麵,一黎到已經聞到好香,食落麵質雖然軟左少少,但味道係香港久違既味道,我覺得香港人一定要黎渣哥到食番個陣味,跟餐仲有煎蛋火腿同丹麥多士。另外叫左一個牛肋肉飯 ($58),肉質好稔,醬汁好味,飯既軟硬度適中,絕對係可以一試既茶餐廳!

2020-02-10
  • 黑牛黑麵