2016-04-05 875 瀏覽
週日的夜晚,,行經淘大商場,,會發現好多日式餐廳,,要選擇都稍困難=v=間間都咁正!!這次選擇的這店鋪相對較遠的店,,7點左右的時間,,不太多人等位,,很快地入座,,看了一下餐牌,,炸物看似非常吸引!!!決定一定試炸蝦+.+貪心點要試埋主打豬扒0.0//點了吉列炸蝦豬扒定食大約等了15min左右,,就送到桌面@.@已經聞到野菜湯與炸物香味,,(小)野菜湯有數塊的蘿蔔及肉片,,味道與別店不同,,這裏的比較美味,,味道適中,,吃到最尾都不會太咸!!值得試試ww炸物當然要盡快吃,,先來一口炸蝦,,絕對不是空有其表@.@真係足料大蝦!!炸面不會太厚,,不負期待xd然後再試炸豬扒><一定要用埋醬油!!!甜甜的配合香脆的豬扒,,完美到爆!!豬扒厚實,,食落軟硬適中,,肉質都甜,,真係食到唔想停口=w=((即是食到後,,仍是脆身熱呼呼><米飯亦是整頓餐的靈魂,,粒粒的珍珠米,,軟熟好吃,,很難得我會食哂+.+我還點了杯提子乳酸飲品(+$8),,這個味道偏甜,,略為遜色=3=乳酸的味道不夠,,有待改善吧這間炸物店值得回頭再試!!!最後結帳還給了優惠券$8

點了吉列炸蝦豬扒定食

大約等了15min左右,,就送到桌面@.@
已經聞到野菜湯與炸物香味,,

這間炸物店值得回頭再試!!!最後結帳還給了優惠券$8
吉列蝦豬扒定食