2022-06-07 527 瀏覽
-野菜山拉面揀呢個面嗰陣以為會有extra芽菜同椰菜,最後只係比其他面多小小,同埋無荀,不過就多咗好多蒜粒同䓤花,令到個湯鮮甜好多,加埋本身個湯已經好濃,岩曬用尼送拉麵,每條麵都好咬口好掛湯,仲有兩舊叉燒都半肥瘦入口即溶,成個拉麵都食得好滿意,如果大家怕口臭記得唔好食埋蒜粒,不過夾埋其他配菜索曬d湯汁會忍唔住食曬再飲埋個湯,成個拉麵食曬連埋湯飲會好飽,建議大食都可以唔洗加底,最尾記得加荀片就可以了-辛辣拉麵拉麵筋道彈牙有咬口,湯底好濃厚,但係咁飲都唔覺膩,超好味。雖然話辛辣但其實辣味適中,啱啱好可以刺激味蕾,令到胃口大開!一碗有兩塊叉燒,一半瘦一半帶點肥,叉燒經灼燒後香味十足,而且入口即化,一啲都唔難咬!拉麵裏面嘅荀帶鮮甜,一啲都唔會老非常嫩,唔會啲纖維多到咬唔到。溏心蛋好入味,而且個蛋黃半熟恰到好處,下次經過都一定會再食-綠茶汽水覺得好特別,從未見過就叫黎試吓,同普通可樂有少少分別,帶點茶味甘甘地,除此之外都係一樣。

-野菜山拉面

-辛辣拉麵