2014-10-11 3054 瀏覽
今日寶貝生日,約左佢食生日飯~原先的計劃因為寶貝身子抱恙,所以中途轉機最後約左喺呢頭見個面,食點簡單D,雖然自己喺呢頭返工~但係從未享用過呢間餐廳事關每個時段都見到佢門外有條長長的人龍~我自問冇那好耐性企喺到等位今日為左寶貝,所以都要企一下~!!午飯時段11點開始,我自己打算早點去的話可能不用等位,點知11點未夠已經有十多個人在排隊~!真係不可思議...我只好排後面等一等了準時11點服務員拎住個牌過黎點人數,且帶客人入坐,我被安排一個室內位置,感覺好舒服!!一坐下~服務員放下餐牌就行左去~我想叫佢拿杯水都趕唔切~先睇下個餐牌~ 呢到主打係麵包同甜品~真係好期待!!主食每日限定十款左右,別無他選...價錢方面都唔算平宜~心諗出品一定唔會太差~~終於遇到個服務員行過,落了一杯水~佢回應左後我等了又等~ 3分鐘都未到,再追服務員回覆我己落單.請我稍等.....~__~" 要杯水都要落單咁認真...我一定要睇清楚張單~!寶貝到了~一齊睇睇食乜~點菜後好好傾下計~!有野食LA!!! ^O^南瓜湯配自家制麵包及牛油 - 南瓜湯真係超香南瓜味超正,唔會覺得好重忌廉~上枱的溫度啱啱好~放底就飲得~!自
今日為左寶貝,所以都要企一下~!!
午飯時段11點開始,我自己打算早點去的話可能不用等位,
一坐下~服務員放下餐牌就行左去~我想叫佢拿杯水都趕唔切~
先睇下個餐牌~ 呢到主打係麵包同甜品~真係好期待!!
寶貝到了~一齊睇睇食乜~點菜後好好傾下計~!
有野食LA!!! ^O^
南瓜湯配自家制麵包及牛油 - 南瓜湯真係超香南瓜味超正,唔會覺得好重忌廉~上枱的溫度啱啱好~放底就飲得~!自家制麵包微暖而且外脆內軟..唔錯~
傳統歐陸全餐 - 比想像中細份而且睇落唔夠豐富~相信係隻碟太大~滑蛋一D都唔滑,凍凍地~磨菇太細粒而且炒過之後縮晒水~蕃茄只有半隻仲要開變,雖然係煎過,但係上枱已經唔係太熱,我地話都係首批入落的客人,有呢種冷出品真係令人意外!!好難講出呢種差少少的感覺~
風乾火腿PIZZA - 等左好耐的菜~可能係即叫即做~!餅底焗起後拎出加上火腿同配菜再焗多陣~好清新的出品,用手撕下放入口熱騰騰!!芝士感覺好微弱,冇那種拉出長長芝士的質感!!可能呢個PIZZA黎講芝士唔係賣點..
鷄扒漢堡 - 好有口感的鷄扒!!原件鷄扒燒得稍為乾身左少少,配上兩片厚菇,唔會覺得太肉感,旁邊仲有燒過的菜同薯條,薯條炸得好堅,用勁火一炸,又熱又脆~絕對美式的食法~~,
歐美式牛肉漢堡 -厚厚的牛肉仲加多片煙肉同芝士~!牛肉燒得好~唔算係好乾,而且仲有少少洋葱粒,又香有惹味,旁邊仲有一堆薯條坐陣~!特純膽固醇餐的表現~
自家制西柚茶 - 原以為有乜野咁特別,原來只係一般紅荼加件西柚..噢~
牛奶咖啡 - 寶貝要求多CREAM,服務員好似唔係咁聽得明,所以問左兩次,最後唔係比CREAM而比多份奶..我的天啊~而且唔知點解會用紅茶杯黎裝咖啡,作為一間CAFE,會唔會覺得唔係咁專業呢?!
自家制甜品 ,滿心期待~
士多啤里奶凍 - 只係睇到個樣咁靚已經開心左一半,入口感覺係水準之作,每一啖都有唔同濃度的士多啤里味~!唔錯!
無花果特濃朱古力蛋糕 - 朱古力蛋糕部份唔係好甜~但講到話係特濃就唔覺囉~有點失望~可能期望越高,失落越大...

一邊一邊傾~服務員唔會刻意過黎打擾清枱~可能人手唔夠吧~有時想搵個人黎睇下都難~
總會見到好多人行來行去,但每次要HOLP住佢地問多句都唔會咁易...

總括黎講..個樣好靚的出品,入口味道可以再做得更專業~而且絕對係KILL TIME 好地方~!值得再去~
店舖的洗手間設備當唔錯~~女有三格,算係乾淨又唔算好寛落!仲有D擺設,感覺好舒服
2014-08-12