2024-03-23 66 瀏覽
點樣食推介✨⭐️士多啤梨千層芝士蛋糕⭐️⭐️創新女王的棉花餅⭐️Lady M@ladymhk🍖士多啤梨千層芝士蛋糕 $580/6‘ (8/10)係我食過最好食嘅千層蛋糕口味(可能係因為我係士多啤梨芝士控所以有bias🫢),d cream cheese好均勻咁塗係班戟度,面頭嘅新鮮士多啤梨果醬酸酸甜甜,令到成個味道都好balance,而今次最特別嘅係個餅底~係由法國Valrhona士多啤梨朱古力同自家製薄脆製作而成,非常之crunchy🫶🏻,美味程度係我一個人已經可以ko半個蛋糕嘅level🤤🍖女王的棉花餅 $198/8pcs (7.5/10)棉花餅一盒有5款口味:海鹽焦糖、開心果、藍莓、芒果熱情果同士多啤梨味,佢嘅口感非常特別,係我第一次食到個嘅texture!!因為同macaron一樣都係用杏仁粉製作,所以面頭都有糖霜的脆身嘅口感,但內裡可以好似蛋糕咁鬆軟(⊙ω⊙),超有趣❕中間仲夾左果醬增加d濕潤度,不愧係17世紀法國皇室先食到個甜點🥹回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)
點樣食推介✨

⭐️士多啤梨千層芝士蛋糕⭐️
⭐️創新女王的棉花餅⭐️

Lady M
@ladymhk

🍖士多啤梨千層芝士蛋糕 $580/6‘ (8/10)

🍖女王的棉花餅 $198/8pcs (7.5/10)

回頭指數: 🍧🍧🍧🍧 (滿分:🍧🍧🍧🍧🍧)