2009-04-16 7 瀏覽
自從上次食完一次之後, 一直不明白, 呢度點解咁多好評決定多給一次機會, 與食友再度約戰於此4個人, 一人叫一樣野食餐前麵包: 不冷不熱的麵包, 處於溫吞狀態. 香草包本來想點黑醋黎食, 可惜侍應只係倒好少黑醋及大量olive oil. 叫佢加多少少黑醋, 就真係只加多幾滴. 兩者既比例大概係1比9, 完全破壞了平衡. 其實每人口味唔同, 可以大方一點, 將兩樽野放響枱面上嗎?凱撒沙律: 平平無奇. 麵包粒質感很差, 菜不算甜, 吃不出新鮮的感覺. 彷彿係用大量既芝士粉黎掩飾不足之處焗釀蘑菇: 算是令人較滿意的出品, 蒜蓉味菠菜蓉釀在厚身多汁的蘑菇上, 脆脆的麵包糠鋪面增加了口感, 賣相和味道都ok千層麵: 賣相麻麻, 鬆鬆散散咁, 厚厚既麵咬落去有點似一劈糊. 味道亦只係麻麻. 呢個係幾個餸之中食剩最多既一道菜意大利海鮮飯: 非常濕, 意大利飯完全失去咬口,口感奇差. 海鮮既份量還是可以的. 不過咁貴食一個狀似泡飯既物體, 令人相當失望地方好迫, 同隔離枱拍得好埋, 枱同枱之間需要側身過, 好唔舒服由於人多, 所以好嘈下, 而侍應亦唔多得閒服務你裝飾都算別致, 不過太暗太黃, 可能好
自從上次食完一次之後, 一直不明白, 呢度點解咁多好評
決定多給一次機會, 與食友再度約戰於此

4個人, 一人叫一樣野食

由於人多, 所以好嘈下, 而侍應亦唔多得閒服務你
裝飾都算別致, 不過太暗太黃, 可能好多人覺得浪漫啦, 不過我就唔係咁鍾意, 睇野睇到對眼好辛苦

第二次經驗同樣不佳, 相信唔係巧合吧, 我諗此店實在唔合我既口味. 就此別過, 應無再會之期