2014-10-19 910 瀏覽
難得今日約左粉絲一齊食午飯~佢提意去呢間食,記憶中有不太愉快的經歷,事隔多年而有人推介,所以都放下過去,再次一試~去到餐廳仍係咁多學生~感覺好熱鬧,搵左好耐都搵唔到位於是決定先買野再搵位~我真心好怕咁做~因為拿著食物周圍走,感覺好迷失,冇乜安全感~好難得搵到兩個位~同D學生哥一齊坐,..感覺自己都老了~我買了一個豆腐燒鴨叉燒三餸飯加例湯例湯 - 蓮偶豬骨眉豆湯,色水好夠,以為好入味,點知自己想多了~入口雖然唔咸,味覺好啖,要用心感受先可以飲得出佢的蓮偶味,間中食到少少豬肉絲同爛了的眉豆..粗略估計了他的材料~點都好,總比飲汽水好吧...豆腐燒鴨叉燒三餸飯 - D飯好硬~真係粒粒皆辛苦(食得)最後要加湯變湯飯先入到口~豆腐唔算好有味,清清地都OK,燒鴨燒得唔係好脆皮~咁喺飯堂出品~唔敢要求太高~但求佢到水準~叉燒感覺好似食清豬肉咁,唔係好入味,再醃耐少少相信會更好,幸好佢燒得有少少燶,我最中意食呢D燶燶地部份~好快咁食完就走了,因為真係太嘈,所以都不便傾下計~都唔需要打搞呢到的洗手間~總括黎講..這個價錢的話,先放下自己的要求及幻想.. 真心希望佢地他日可以有所進步
事隔多年而有人推介,所以都放下過去,再次一試~
去到餐廳仍係咁多學生~感覺好熱鬧,搵左好耐都搵唔到位
好難得搵到兩個位~同D學生哥一齊坐,..感覺自己都老了~
我買了一個豆腐燒鴨叉燒三餸飯加例湯
2014-03-07