2015-07-13 3827 瀏覽
上個星期六,難得見一班好難先見到面嘅朋友,所以一心諗住坐得舒服啲,就訂咗去又一棧食午飯,飲茶。又一棧話要個半鐘頭交枱,但食咗45分鐘,個部長就飛個dessert menu過嚟,我哋啲嘢食都未嚟齊,但算,點知之後嗰窩年糕,個侍應未問我哋分唔分,又未畀我哋睇窩面嘅樣,就分晒一碗碗攞上嚟,真係呆咗...都算…之後,我朋友啱啱食完碗年糕,擺低隻匙更,個部長就即刻收咗佢個碗,係即刻啊!!我哋食完碗年糕,距離交枱時間仲有15分鐘,我哋都未叫埋單,就有人攞張單過嚟,再之後更加經典,就係啱啱夠鐘,個知客就同我哋講「出面有人等緊呢張枱呀!」…好嘞,我非常不滿,問佢哋攞公司投訴電話,侍應同知客都話冇㗎,但最後我喺網上攞到美心集團嘅投訴電話…總括而言,呢間嘢不知所謂,5星級裝修,賓館級服務。食物方面,仲算可以,因為好咸,所以一定有味。我哋當日食咗點心併盤,三鮮湯年糕,咸、仲有啲小籠包,無湯,山煎包(應該算係最好味嗰樣)等等,5個人,每人$200,發誓以後都唔會再嚟!完。(仲㷫緊!!)
總括而言,呢間嘢不知所謂,5星級裝修,賓館級服務。
2015-07-11