餐廳: 千両 (又一城)
資訊:

2023-08-07 756 瀏覽
千両係間相對貴既日本餐廳,但係全日最抵食就係午餐啦😆逢星期一至五先有,而且午餐供應時間係去到下午五點半!有時遇上早收工,就趕得切食到水尾既午市定食優惠😆為左想試多2款小食,於是乎點左最平既午餐:🐟豐州魚鮮角切刺身丼定食睇餐牌以為份量細啦,點知比想像中多🤭定食包括麵豉湯、沙律、茶碗蒸,角切刺身丼用正方形飯盒盛著,魚生量都多同新鮮👍🏻 茶碗蒸有驚喜喎,外形普通內裡有一隻蝦及細細粒帆立貝,最緊要蒸蛋滑溜溜👍🏻🌽鐵板牛油粟米粟米令我心軟🤣望餐牌時發現即刻落單😆半條粟米再細開6份,牛油掛面散發焦糖香,甜甜蜜蜜🥰🐔串燒雞腎本身鍾意食雞腎,雞腎比人感覺係Q彈,但係千両做到係軟身得嚟又Q彈👏🏻吾錯丫,唔知點整先做到呢個口感呢😋😋千両係我個人至少3個月至半年先會食一次,今次比對上一次好似係優惠左,所以有驚喜!加上整體表現都好好😊
為左想試多2款小食,於是乎點左最平既午餐:

🐟豐州魚鮮角切刺身丼定食