2023-03-19 167 瀏覽
有日同男朋友放工路過呢間餐廳見裝修幾幾精美,好似好日式咁,區內又無咩呢類餐廳,咪打算試下,點知係惡夢既開始。我地兩個人叫左三樣野,兩個main 一個小食。明太子雞翼就正正常常。但重點係個主菜,首先上檯既係奶油燒雞烏龍麵,份量比較的骰,咁食野好多時味道先係重點,點知食落去個雞生既,雞有厚度,裏面個深唔熟既,我地即刻同個店員講,換過碟比我地,但已經好掃興。做餐廳黎講食物就最重要,先唔好講味道,連食物都唔熟???真係幾離譜作為一間餐廳,好心與其搞咁多包裝裝修不如落心機搞好d食物先,唔好本末倒置。以吸引人黎打卡既心態唔用心落食物既話好難有回頭客。第二個main諗住叫餐廳主打既鰻魚炒麵實無死,同樣令我好驚喜。個炒麵鹹到要洗腎,仲硬到一舊舊咁。個蛋同鰻魚似買返黎即食個隻質素。成碟野比我個感覺似東拼西拼買唔同既即食野返黎翻熱就上檯,百五蚊個main食緊咁既野……總結:多錢既或者想激嬲女朋友搏分手,建議ex去既呢個係不二之選。

• 生雞肉刺身