2014-01-09 4231 瀏覽
上一次食 Tony Wong 係 vendor 送禮, Cherry Napoleon 一試難忘- Cherry 大粒酸甜適中, 酥皮脆而有層次變化。今次 New Year 除夕倒數首次親自購買,也好沒太大落差,評價如下:Cherry Napoleon : size 好似比以前細左?係咪有錯覺呢?酥皮十分脆口有層次, 卻嫌佢唔得鬆化, 吉士入口香滑,車厘子今次稍甜了!Mango Napoleon : 酥皮脆,芒果香甜Green tea opera: 綠茶的清香味本來可以中和左朱古力的 '漏', 如果可以加強綠茶味會好d, 現時覺得甜左dChocolate truffle: 甘香,有層次口感。本人不喜好朱古力,但這個可以接受

Mango Napoleon : 酥皮脆,芒果香甜

外賣自取