2022-07-05 518 瀏覽
尋日晚餐突然好想食韓式便當,經過九龍城見到居然有一間好似家庭式嘅外賣店,幾新淨,便行入去睇下有冇正嘢。舖頭主力賣韓國菜,炸雞、炒粉絲、紫菜飯卷都有,價錢中上。密桃小丸子叫咗個牛肉便當,啲配菜估唔到都幾豐富喎,有好多芽菜!我覺得合唔合格就要睇下啲Kimchi醃得好唔好味,呢一間都尚好,唔會太辣,但我覺得可以酸多少少就perfect 喇!最特別佢有啲腐皮,甜甜地少少辣,幾好味,仲要有鵪鶉蛋,細細粒食落去咸咸甜甜咁幾得意。啲牛肉同椰菜一齊炒,上面仲有塊小小嘅蛋餅,所有嘢嘅調味都恰到好處,唔會太甜太辣,最緊要係熱辣辣即叫即整,好味。中間嘅酸瓜我覺得係醃得最好,食到停唔到口😋😋😋整體來說,$83一個便當係有啲貴,但佢嘅配菜好多,份量都幾夠,味道唔錯,所以我諗之後如果突然想食都會再買!

舖頭主力賣韓國菜,炸雞、炒粉絲、紫菜飯卷都有,價錢中上。