終於嚟到星期五😫辛苦咗一星期要搵朋友好好食餐飯傾吓偈🥰今次去咗間無論服務定食物質素都唔錯嘅cafe☺️就好似店員見我哋拎住一袋二袋,就算餐廳唔算好多空位,都主動比多一張二人枱我哋,等我哋坐得舒服啲💕最後同朋友不知不覺坐咗差唔多兩個鐘😆坐到人哋就快打烊都冇趕我哋走🤣🤣🤣果真貫徹cafe嘅宗旨「慢活」😌當忙碌完一星期,過嚟chill吓享受吓Me Time都唔錯🥰🥰🍅魷魚蕃茄醬長螺絲粉 ($135)雖然叫蕃茄醬🥫但嗰醬汁絕唔係得蕃茄醬咁簡單😆勁多蕃茄粒,食落勁新鮮蕃茄味🍅香香辣辣勁惹味😋長螺絲粉仲比平時嘅更長勁掛汁😌🥘黑菌露牛肝菌意大利飯 ($118)一上枱已經聞到好香嘅黑菌露香🤤意大利飯嘅濕潤度同軟硬度都啱啱好👍🏻加入雜磨菇、蘆筍同西芹頭口感豐富😋店員話意大利飯雖然好夠味但並冇加入雞湯,素食人仕推介😆😆🍰Day of the cake ($58)今日係whisky chocolate cake🍫最初有啲看輕咗佢😆因為外表較平實,但食落有驚喜🫢Mousse口感幼滑濕潤,一入口就感到濃郁嘅朱古力味😋細味後whisky味就慢慢滲出嚟😌酒香甘醇,一啲都唔嗆喉,唔好酒嘅都會欣賞呢個cake☺️☕️Lond

魷魚蕃茄醬長螺絲粉

🍅魷魚蕃茄醬長螺絲粉 ($135)

黑菌露牛肝菌意大利飯

🥘黑菌露牛肝菌意大利飯 ($118)

Whisky chocolate cake

🍰Day of the cake ($58)

London fog

☕️London fog ($48)
細睇先知原來係Earl grey latte😆平時好少見,一定要試😍😍真係好香😌飲落好舒服,大推👍🏻👍🏻👍🏻

Hojicha latte

🍵Hojicha latte ($55)
好可愛嘅拉花🥰焙茶味濃但唔會苦澀😁而且仲好滑,唔會有平時飲到有渣嘅感覺🥰呢度嘅飲品都好有水準😙

魷魚蕃茄醬長螺絲粉
黑菌露牛肝菌意大利飯