2024-05-18 14 瀏覽
放咗工之後,同另一個去啟德新開嘅商場食飯,當中有一間韓式燒肉,相當吸引,大約7:00嘅時候已經滿晒啦小編今次就叫咗韓式燒肉同埋粉絲share:首先,職員會為我哋準備前菜,當中都有幾款韓式嘅前菜,另外仲放咗粟米芝士+泡菜蛋,放喺爐嘅側邊燒,職員仲推介如果燒豬肉嘅話,就會擺塊鐵板上去個網嗰度,出嚟嘅效果會更加好- 冬柏牛肉盛合(和牛牛五花,安格斯牛外裙肉、厚牛舌、牛小排、牛胸爽肉),當中包括咗五款嘅嘢牛肉部份,相當高質,當中和牛牛五花肉質鮮嫩多汁,入口即溶- 醃製一級韓國豬肋骨經過醃製嘅豬肋骨再去燒,肉質嫩滑,口感豐富,別有一番風味- 韓式炒粉絲:係韓國嘅經典菜式,QQ彈嘅韓粉絲再配上雜菜同埋肉絲咁樣炒埋一齊,正!- 甜品:焦糖布丁+芝士蛋糕配雪糕焦糖布丁睇小編嘅至愛嘅甜品, 焦糖的獨特風味再配上奶香味嘅布丁,另外,職員仲好細心咁樣喺個芝士蛋糕碟上面寫住”happy anniversary” 好有驚喜,芝士蛋糕配雲呢拿雪糕😝- 柑橘梳打+青檸檬梳打兩款梳打都好適合配韓式燒肉,相當清新,冇好甜嘅感覺😝

小編今次就叫咗韓式燒肉同埋粉絲share:

- 醃製一級韓國豬肋骨
經過醃製嘅豬肋骨再去燒,肉質嫩滑,口感豐富,別有一番風味

- 韓式炒粉絲:

- 甜品:焦糖布丁+芝士蛋糕配雪糕

- 柑橘梳打+青檸檬梳打
兩款梳打都好適合配韓式燒肉,相當清新,冇好甜嘅感覺😝