2023-12-06 427 瀏覽
跟公司食飯最緊要係咩,就係一定要叫一人一盅嘅燉湯!! (多謝老細)花膠雞湯=我最愛! 最鍾意呢啲雞湯味鮮而不膩, 好有屋企落足料煲湯嘅感覺! 雞肉以為會乾乾柴柴,點知力都唔駛.一妹就開~呢個湯真係好精彩,力推!黑虎掌菌蝦球鍋巴第一次食黑虎掌菌,聽同事講返原來係啲咁矜貴嘅野黎 見佢個樣咁普通本來都無抱咩期待, 點知咬落口!真係唔可以以貌取人!!好好食! 蝦夠新鮮,超級彈牙! 黑虎掌菌陣味慢慢出黎,開頭有啲似牛肝菌嘅味道, 不過2款都係靚菇, 不作比較, 因為2款都好好食~~加埋個鍋巴, 簡直係絕配吖~~鮮雜菌炒萵苣頭起初只係想健康啲食個菜,點知都有驚喜~ 佢一上檯就覺得好可愛好靚, 炒得剛好, 爽又甜!椒麻酸菜魚睇到張相又流曬口水, 叫左個小辣, 魚夠嫩! 如果可以再香啲就好~仲有食左一堆食物都無影相,呢間餐廳睇黎可以變我公司飯堂之一, 大落地玻璃,又坐得舒服~
跟公司食飯最緊要係咩,就係一定要叫一人一盅嘅燉湯!!
 (多謝老細)
花膠雞湯
呢個湯真係好精彩,力推!

黑虎掌菌蝦球鍋巴

第一次食黑虎掌菌,聽同事講返原來係啲咁矜貴嘅野黎
加埋個鍋巴, 簡直係絕配吖~~

2023-11-23