講起九龍城泰國菜,一定會諗起泰金國,人氣爆棚到好似無時無刻都排緊隊😂我同朋友六點半左右到,等咗十分鐘就有位🤩❣️泰式生蝦生蝦好新鮮好厚肉,肉質結實。配埋蒜片同泰式辣汁一齊食,非常開胃。蝦頭做裝飾賣相好靚。❣️燒豬頸肉豬頸肉厚實爽脆,口感好好。點埋泰式辣汁非常惹味。辣汁都幾辣,食唔到辣既朋友要注意啦。❣️燒牛肉每一檯都會點既馳名神級燒牛肉,我地叫咗五成熟🤩肉味好香好濃,帶少少肥既部分更加好食!醬汁鹹酸口,點嚟食更開胃。非常推薦,願意為佢再排隊🥹❣️泰式咖哩炒蟹見網上冇乜人推薦,冇抱好大期望,但真係有驚喜‼️咖哩有椰香味,裡面有好多舊蟹,大大件仲要爆多膏!蟹膏撈埋咖哩一齊食,勁滿足🥰推薦叫埋蒜蓉包點咖哩食,重口味邪惡之選🥳❣️皮蛋炸蝦餅❣️泰式肉碎生菜包呢兩樣相對普通,正正常常。❣️椰汁沙冰大大杯,椰香味十足。記得快啲飲,融得好快會滴到成檯都係😂
泰式生蝦

皮蛋炸蝦餅

泰式肉碎生菜包

❣️皮蛋炸蝦餅
❣️泰式肉碎生菜包
呢兩樣相對普通,正正常常。

椰汁沙冰

❣️椰汁沙冰
大大杯,椰香味十足。記得快啲飲,融得好快會滴到成檯都係😂

2024-01-18
泰式生蝦