2021-12-14 296 瀏覽
初頭行過覺得裝修好舒服,又係我鍾意食嘅韓國嘢,於是搵日嚟食咗~炆牛肋骨 $168真係好好好好食!😭✊🏻甜甜地,啲肉唔會韌或者柴,好軟林,肥瘦相間,一夾會同啲骨自動分離。真係好出色!入邊有三四舊白蘿蔔,兩嚿冬茹,朔晒汁真係好正。不過有一舊肉有啲吸左太多糖,同埋整道菜都偏甜,同行男友咁啱唔係幾鍾意食甜嘢,有呢啲習慣嘅人就可能接受唔到~But for 大部份人,呢個真係好好食!有啲可惜嘅係冇白飯跟,有少少嘥咗咁好食嘅餸。下次一定會為咗呢個再嚟食!大醬湯 $78類似韓式味噌湯,有豆,兩隻蜆,一隻新鮮嘅蝦。其他配料有薯仔片,豆腐,好足料。足料得來又唔會霸曬個湯,唔係好辣,有跟飯,冬天食反碗好適合。有少少建議係可能係餐牌加返加白飯幾多錢,因為啲餸咁好食冇白飯真係好晒😭(個人睇法)不過前菜驚喜地好食,係韓國嘅感覺。見佢餐牌有燒肉、啤酒嗰啲,但今日冇乜心情就冇食。環境闊落,唔會為咗擺多張枱搞到冇位行,值得讚揚!有兩張地台位,啲枱好夠大,完全唔會擔心食燒肉冇位。裝修簡約得來又有韓國feel,完全有飛咗過去嘅氣氛。加上店內有韓國廚師,食物應該係正宗(就算唔係正宗都好啱香港人口味!)夜晚去,黃色燈好正,嘢食

炆牛肋骨 $168
下次一定會為咗呢個再嚟食!

大醬湯 $78

見佢餐牌有燒肉、啤酒嗰啲,但今日冇乜心情就冇食。環境闊落,唔會為咗擺多張枱搞到冇位行,值得讚揚!有兩張地台位,啲枱好夠大,完全唔會擔心食燒肉冇位。裝修簡約得來又有韓國feel,完全有飛咗過去嘅氣氛。加上店內有韓國廚師,食物應該係正宗(就算唔係正宗都好啱香港人口味!)夜晚去,黃色燈好正,嘢食又好食,希望長做長有,保持素質!
同埋店員都好有禮貌,講嘢有笑容,真係好好。下次一定會encore!
2021-12-13
  • 炆牛肋骨