2009-02-09 3 瀏覽
上星期, 同事特地到九龍城福佬村道既Cookies Quartet買了兩罐cookies返嚟請大家食, 包括有蝴碟酥及雜錦裝曲奇~~其實, 早前出去食lunch也試過走入店鋪看看順便試食, 謝寧也在店鋪內, 由於忙著跟店員處理訂單, 無暇招呼我們, 只叫我們隨便試吃, 於是我和同事們就唔客氣咁試食不同款式及味道~~講返同事請既cookies, 再次食落都係覺得咖啡味不錯, 只係牛油味不重, 個人較喜歡Jenny's Bakery既口感, 因其cookies較鬆軟, 反而, 再吃Cookies Quartet 既蝴蝶酥曲奇又覺得幾鬆脆香口喎!!但以$138價錢一罐就稍為貴咗少少啦, 不過一試就無妨既!!

• 蝴蝶酥曲奇