2014-07-22 3004 瀏覽
放假成班friend想一齊食餐飯,一係就唱k一係就食放題架喇,食放題唔使就住就住,食都食得開心d啦。講番正題,係openrice見到呢間日滿屋,睇落又唔錯,決定就黎呢間試一試先,話說我都係第一次黎九龍城廣場,地方都幾靚下。入到去鋪頭即刻就見到好多名人黎食既相,我地張枱隔離就痴住細細粒…幅相,牆上仲有好多日本風味裝飾,其中一個就係呢幅七福神畫喇,畫得好得意呀d公仔 (左邊有細細粒呀)放題梗係要多d唔同既野食先正架啦,呢間日滿屋點野食既紙由A排到L,我個人黎講就覺得幾足夠喇。一坐得嗌番杯野飲消下暑先,我就嗌左杯綠茶消下脂先,都幾大杯下,我成餐都淨係嗌左一杯,不過好彩杯茶唔太甜,唔會確喉。有個friend就嗌左啤酒,我就唔飲既,不過見個樣幾靚影番幅相,餐廳用個杯咁裝住靚係靚既,不過當成枱都係野食既時候都幾阻著下。餐廳仲有另一隻啤酒,個friend就話呢隻就好飲過日本果隻飲飲下刺身就黎lu~有海膽,青口,蝦,帶子,螺同蟹,蝦呢就有熟蝦同牡丹蝦,牡丹蝦好鮮甜,我一個人食左兩隻,帶子大大粒,食落口果下超滿足,海膽睇個樣都幾靚,食落去咸咸地甜甜地,好濃郁。呢個燒牛舌真係不得不提,有牛味,咬落去係唔u
綠茶
日本啤酒
餐廳仲有另一隻啤酒,個friend就話呢隻就好飲過日本果隻
哈爾濱啤酒
刺身
呢個燒牛舌真係不得不提,有牛味,咬落去係唔un,食放題有好味牛舌我都真係估唔到,推介~
燒牛舌
呵呵,仲有燒蕃薯仔,我成日好鍾意買黎食,見到呢間放題有點可以唔嗌呢?一個人食哂兩串都未夠喉,呢間燒蕃薯真係唔錯,有口感又不太甜
燒蕃薯仔
有人嗌未夠喉,於是就嗌左個蟹粥就食,睇個樣都好咁,食落綿綿地啖啖蟹味,食放題嗌下粥都幾好,冇咁濟
蟹粥
仲有呢個辣酒煮蜆,唔係講笑,都真係幾辣下,成班唔食得辣既都投哂降,結果由我同另外一個friend兩條友清左佢,成鍋都幾多隻蜆,d蜆食落冇沙,甜甜地既酒味,我覺得送酒應該唔錯。
辣酒煮蜆
其實仲有好多野冇影到,成班人一路吹水一路食就唔記左影,Overall黎講都唔錯既一間放題,下次gathering又可以黎呢到,仲有好多野食都未試架我!

燒牛舌
燒蕃薯仔