2011-07-22 1431 瀏覽
襯住今午會去 Kowloon City 度睇睇醫生,去之前己經係 OR 揾揾有咩出食小吃,無謂睇完 Doctor 就走咁徙 。心儀有2個 Choice,1st 就係上Market 食咖央多、2nd 就係去試下新三陽 ge 黃豆沙糯米糍... 我最后都係揀左新三陽,因為 Lunch 時食得太飽了,咖央多唯有改天先試 。新三陽係以賣新鮮及乾貨的上海土產,還有酒釀、上海小食及雜貨。如果唔係 OR 食評嘅資料,都唔知雜貨鋪有好野食。 起初來到時只見熟小食得上海月餅,好生失望,以為賣哂,但入去行左個圈卒之俾我發現到類似黃豆沙糯米糍嘅東西。 店員話呢個係紅豆沙糯米糍,黃豆沙無了,actually 有少少失望 ( 聞說黃豆沙糯米糍good D ),but anyway,黎到一定要試 !$6.0 件 with 咁細的 Size 算貴,但質數搭夠;皮薄煙un、豆沙餡夠幼滑而唔太甜、軟軟熟熟幾得! 今次無黎錯喎!買個時得番1X 件,遲左唔知仲有無得買呢 。

2011-07-22
外賣自取