2024-03-31 55 瀏覽
💙 第二次黎到啟德AIRSIDE☺️ 今次就同朋友一齊食中菜!去到門口已經覺得裝修好靚😍 係高級現代感x園林既感覺🌳 座位都好闊落,坐得舒適。💙 餐前小食係有點紅棗味既合桃,又幾好食~ 開完茶之後都會用蠟燭熱住個酒壼,所以啲茶都可以 keep住熱👍🏼💙 鵝肝流心脆球 $108嵐月既特別小食!外層酥脆,內裏軟糯,入面有鵝肝醬,作為小食真不錯!第一次食呢個小食,值得試下☺️💙 香煎花膠扒伴三色藜麥 $298健康之選😎 花膠扒夠厚,入口滑溜,骨膠原滿滿。三色藜麥包含咗西蘭花, 椰菜花, 紫椰菜花, 同藜麥。💙 嵐月西班牙黑豚叉燒 $298呢個叉燒好食窩!肉質軟嫩之餘有我最鍾意既燶邊🤤 隔離仲有一串提子乾,甜甜地用黎配叉燒👍🏼💙 野山竹笙浸烏筍 $168想嗌個菜食,好少食烏筍,所以嗌左呢個。覺得無嗌錯,因為切成絲既烏筍加上高湯,咬落爽口,好好食😋 仲有吸滿高湯精華的竹笙同杞子👍🏼💙 皇帝蟹脆米泡飯 $238泡飯份量比想像中大!都夠三個人食😳 蟹肉份量都不少🦀 ,另外都有勝瓜等配料。最開心係有脆米,可以根據自己喜好加落去湯飯!脆米增加咗口感,令到泡飯更加惹味😝💙 石獅黑麻糕 $68震揗揗既黑麻糕係石

💙 鵝肝流心脆球 $108

💙 香煎花膠扒伴三色藜麥 $298

💙 嵐月西班牙黑豚叉燒 $298

💙 野山竹笙浸烏筍 $168

💙 皇帝蟹脆米泡飯 $238
泡飯份量比想像中大!都夠三個人食😳
蟹肉份量都不少🦀 ,另外都有勝瓜等配料。

💙 石獅黑麻糕 $68
震揗揗既黑麻糕係石獅子造型,超可愛!打卡一流😎 食落有咬到粒粒黑芝麻,味道都濃。前面有餅乾碎伴碟☺️

💙 餐廳整體感覺都唔錯,覺得可以再同朋友或者屋企人嚟食😊