2021-04-05 499 瀏覽
今日同男朋友嚟到九龍城大約下午3:15 想食下午茶 喺兩間餐廳之間爭抝咗一陣 最後男朋友聽話 肯排隊食大和堂 🤭🤭其實條隊都幾長我哋差不多排到四點先可以入去 大約排咗九個字 🙈毫不猶豫揀咗最出名嘅雞蛋仔與雞,飲品揀咗大和堂鮮奶咖啡。另外試埋麻辣蛋M5和牛漢堡。雞蛋仔與雞 😋炸雞好香口,而且有五至六大件,有啲似韓式炸雞,好食👍🏻 點埋薑味糖漿都幾夾。雞蛋仔就主要係個薑味糖漿配搭幾特別,但比起街邊雞蛋仔舖頭就爭啲,雖然熱辣辣但係做唔到外脆內軟,整體比較軟身,呢方面略為遜色麻辣蛋M5和牛漢堡 😋比起雞蛋仔與雞 ,呢個菜式更加高分!整體配搭有特色,除咗蛋同牛肉碎幾夾之外,配埋少少辣味,個醬亦都調配得唔錯。牛肉多汁,蛋炒得啱啱好。個漢堡就咁食其實就唔係好辣,有一少杯醬,應該係用嚟點薯角,但係如果覺得個漢堡唔夠辣,搽多少少醬落去個牛肉度,味道層次更加有所提升!😬😛 個人覺得個薯角有少少似就麥樂雞味,不過點完麻辣醬就係另一個感覺。小心⚠️個醬都幾辣㗎 🥵大和堂鮮奶咖啡 😋我本來以為係普通嘅Latte, 杯面除咗有拉花,見到少少茶葉裝飾, 原來係落咗Earl Grey. Earl Grey同咖啡出奇地夾
今日同男朋友嚟到九龍城

雞蛋仔與雞 😋
雞蛋仔與雞

麻辣蛋M5和牛漢堡 😋
比起雞蛋仔與雞 ,呢個菜式更加高分!
麻辣蛋M5和牛漢堡

大和堂鮮奶咖啡 😋
我本來以為係普通嘅Latte, 杯面除咗有拉花,見到少少茶葉裝飾, 原來係落咗Earl Grey. Earl Grey同咖啡出奇地夾。推介一試 😊
雞蛋仔與雞
麻辣蛋M5和牛漢堡