中環威靈頓街成日都有啲裝修高貴又好食嘅餐廳,多謝大佬介紹咗一間好餐廳俾我💕 @ 一入去就見到酒吧枱,俾人有一種Modern嘅感覺~ 服務員態度好好一入到去就有被好好招待~ 而且想每一道菜都有介紹,聽完之後更加覺得係精心炮製嘅美食! 我地一人叫咗一個Lunch set, 中價位嘅價錢可以享受一餐高級嘅法國fusion set ~ 值得一試! Price 💵 Lunch set - $328每個set都包括餐包,三個前菜,一個主菜 麵包雖然唔係主角但係都好食! 係脆口嘅法國麵包配上獨特雞肝牛油,味道濃郁少少鹹鹹地,令人更加期待之後嘅菜式! Tuna Salad, Tomatoes Soup, Tartare Burger, Pan Fried Sea Bass with Dill Cream 一場嚟到當然係加$38試晒所有前菜! 最最推介就係鱸魚配刁草特製忌廉,用低溫烹調方式,魚肉特別嫩滑同鮮味,加上菠菜同埋煙肉令味道嘅層次更加提升~ 仲有藍鯨吞拿魚沙律,同埋生牛肉burger都冇令我失望~ 值得一提嘅係前菜嘅賣相真係好靚好精巧,果然係法國菜(╹◡╹)Uni & Scallop Riso

Price 💵

Lunch set - $328

每個set都包括餐包,三個前菜,一個主菜

Uni & Scallop Risotto

帶子真係可以用鮮甜來形容,煎香嘅表面為肉質添上香味,配上加拿大海膽,海鮮獨有嘅鮮味亦都煮落飯入面,非常滿意嘅菜式~

Oyster and Clam Risotto

以香港艇仔粥做藍本嘅fushion菜,用咗日本廣島蠔做賣店,有風味得來而不失鮮味,再加上姜同蔥嘅味道都幾重🌝,真係好有港式嘅味道

Cognac Triple Chocolate Fudge - $98

呢份小巧嘅甜品完全滿足晒我想食甜野嘅慾望,細份但係每一口都係精華,朱古力味極度濃郁甜味亦都剛剛好,加上黑松露片嘅配搭,簡單得來又華麗嘅甜品!

推薦值: ⚜️⚜️⚜⚜️️/5
好適合同朋友約會嘅餐廳, 成餐飯大約兩個鐘頭左右亦都唔會有食完嘢就要走嘅壓力,不妨嚟呢度食個高級嘅lunch啦~

-Useful tags for you 💓
#tthkfoodie #tthkrestaurast