2023-10-11 13 瀏覽
今日嚟中環接老公放工,齊齊上咗Soho揾好嘢食,經過見到有間餐廳裝修特別,個名古古怪怪叫Uncle Pizza,即管一試!餐廳面積唔算好大,環境昏暗,但非常舒適。餐牌上有好多唔同款嘅Pizza,每款Pizza都會用一個Uncle名字命名,老公係食肉獸,最後嗌咗BBQ lover,即係Uncle Cowboy。Pizza上有辣肉腸、火腿、墨西哥辣椒同BBQ sauce,由於Pizza係即叫即整即烤,餅底非常香脆,餡料豐富,配上大量香濃嘅芝士,非常有口感,令我最有驚喜係燒烤醬甜甜的但又唔係好膩,墨西哥辣椒份量啱啱好。另外我哋仲叫咗個Linguine with Smoke Duck Breast,本身以為pasta配菜Pizza係主角,點知原來pasta一樣出色,首先係個汁,cream base但有甜同辣嘅味道,非常特別係其他地方食唔到嘅。然後喺個煙鴨胸!塗上蜜糖烤嘅煙鴨胸,外皮少少脆,由於鴨胸本身非常厚身,所以入邊嘅肉質亦都keep到非常鮮嫩入味,生熟度啱啱好,linguine係al Dante,非一般嘅彈口,配搭清新嘅筍,值得一讚!食鴨胸當然要配白酒,我哋叫咗一人一杯house whit

食鴨胸當然要配白酒,我哋叫咗一人一杯house white wine。對於今次嘅選擇非常滿意!