2011-11-09 5 瀏覽
一直好想好想試的高級法國餐廳 The French WIndow, 推出左半自助形式既Sunday Brunch (每位 $590 only), 我立刻行動。Brunch 由中午12時至4時, 可以慢慢呆望悠閒維港景兼飲兼食, 歎足4小時, 好hea。自助食品種類都很豐富, 尤其是頭盤, 有好幾款凍肉批, 廚師介紹有鴨肝醬、有雞肝配無花果jelly, 絶對是法式口味。還有5、6款cold cut, 最愛是Bayonne ham, 由廚師即切, 配上各式各樣脆焗既麵包吃, 正!。此外, 細細杯既開胃特飲非常有趣, 有鹹有甜, 果然飲完好提神。另有牛肉他他, 三文魚counter, roast beef, roast lamb chop counter, 配有五花百門的醬料, 可見法國菜特別注重醬汁。主菜5選1, 記得有魚柳、牛扒、芝士薯茸烤雞等, 份量足。我選的牛扒烹調得有水準, 富肉香。French Cheese Cart 有成十款cheese, 各有特式, 芝士fans一定愛死。Dessert Cart 有8-10款小甜點, 其中有一款baba rum 是即製的, 用rum酒及cre
Baba Rum
Foie Gras 頭盤, 另可選生蠔
cold cut & 鴨肝凍批
colourful and keep you awake

Dessert Cart 有8-10款小甜點, 其中有一款baba rum 是即製的, 用rum酒及cream煮成的, 又熱又香, 我再三encore

朋友就好享受free flow moet champagne, 其他飲品都係任飲既, 包括有red wine, white wine, french beer, fresh juice.

除了食物優質之外, 環境perfect, ifc 樓底好高, 一大塊落地玻璃向住維港, 享受柔和既陽光, 認真輕鬆。
2010-11-30
$590 (其他)
colourful and keep you awake
cold cut & 鴨肝凍批