2022-11-12 507 瀏覽
好友同我補祝生日,約我黎呢度食晚餐。因為之前有朋友送過佢哋嘅茶俾我,都已經好鍾意,口感香滑,所以都好期待黎試佢哋以茶入饡嘅菜式😋我哋兩個都Order 咗佢哋嘅set dinner,太開心忘記了影餐牌😆我set tea轉咗Happy Birthday Tea,入口香滑,淡淡香草味道,仲有少少berries 味咁。朋友都轉咗elgray tea。頭盤已經覺得好驚艷,大蝦肉爽口彈牙,千張(豆腐皮)浸著濃郁嘅大蝦汁,上面撒上微辣香料,大大增加味道嘅層次👍🏻主菜係海膽扁意粉,馬糞海膽金黃有光澤,十分鮮甜好味😋扁意粉軟硬適中,醬汁creamy。另一主菜鴨胸Juicy有口感,伴隨淡淡茶香,唔錯~甜品係好refreshing, 份量啱啱好,淡淡茶香嘅cream包住雪芭,仲有d栗子蓉~配搭得好好~之後我哋再ordered 兩個macaroon,一個聖誕限定,另一個無食唔記得咗個名😝兩個都唔同傳統嘅咁甜,淡淡茶香果香花香,又係層次嘢~值得一提嘅係服務好好~個個都好友善,上菜&收碟嘅時間都捉得啱啱好~期待下次再黎~

另一主菜鴨胸Juicy有口感,伴隨淡淡茶香,唔錯~

期待下次再黎~

Happy Birthday Tea