星期五去中環飲嘢,兩個字,人多!但係呢間酒吧唔單止人唔多,仲幾抵飲。每日happy hour 3-8pm,買一送一,真真正正買一送一,不過有限酒類,啤酒,紅白酒,氣泡酒同埋經典雞尾酒都係買一送一,各位看官自己再問清楚酒吧waiter吧。我要左一杯Prosseco(HKD98 , BUY1GET1) ,waitress姐姐比左一杯我再比多張飛尾我,係用黎兌換下一杯prosseco既。最愛Prosecco “o既”泡泡,酸酸的味道容易入口,也容易醉,一杯落肚,好像把胃口打開了。同伴要了“Airmail"(HKD98 BUY1GET1) ,酸甜中,甜味偏多,帶果香味,我覺得比氣泡酒更女仔,喜歡果味cocktail的可以試試這杯。也是買一送一。每人喝了兩杯都覺得唔夠喉,之後再要了一杯Keep me up (HKD108,非指定酒類,無buy1get1)Spiced Rum , Espresso , Bailey's and Frangelico融為一體,咖啡,奶油,herbal香溶於這個小小的玻璃杯裡面,好喝也覺得好高熱量,最好用這杯換我朋友的Airmail。對了,最後實在忍不住要了一籃炸薯
對了,最後實在忍不住要了一籃炸薯條(HKD48),但這個炸薯條真係無敵,每條都是脆的,熱辣辣,每條都是細細的,好大的一籃,我們兩個一條接一條,不停食,最後一條不剩。呢個薯條真的大推!!除了薯條,其實呢度BAR FOOD定價都好親民。只是胃納有限,今次食住chips先。

當晚還有現場表演,我在洗手間巧遇兩位表演者,說起自己喜歡BRUNO MARZ的歌,他們沒多久就唱了兩首他的作品,聽完心滿意足離開了。

雖然當日人不多,但表演者都落力演出,而且還非常有禮貌,唱緊歌見我地離開仲同我地揮手道別,呢間吧我一定會再黎。下次我要試試四川雞尾酒!
  • 炸薯條