{中環必食特色burger🤍抵食tasting menu }📍 Sip & Slide.Tasting Set For TWO $178/pp包括1款前菜,4款mini burger,2款小食,一款甜品!.前菜✨MVP✨🌸Roasted Pepper with Mozzarella 有黃紅甜椒!配牛油果醬,芝士,蕃茄仔,黑醋,橄欖油!呢啲配搭都冇可能好食!而且佢焗到口感啱啱好!👍🏻👍🏻.Mini burger 🌸Triple B和牛漢堡加上煙肉和巴馬臣火腿!.🌸Peking Quack 一絲絲鴨肉配上海鮮醬,再加上青瓜絲等等!非常有誠意!而且還原到北京填鴨嘅風味!.🌸Sir Lou炸魚柳漢堡!配上爽脆嘅青瓜絲,紅蘿蔔絲!在加幾滴檸檬上炸魚上面!口感一流🥰🥰.🌸 Texas blu’s 煙燻豬肉配BBQ醬!配埋其他爽脆嘅配料!中和返豬肉嘅油膩感!😋.小食🌸Rosemary fries意外地好食嘅炸薯條!重點係佢夠鹹!薯條要鹹先好食😋炸得超級香脆!.🌸Truffle Mac & cheese 黑松露芝士焗通粉!小食黎講份量都幾大!食完呢個好容易飽!黑松露味好重,芝士份量
📍 Sip & Slide
Tasting Set For TWO $178/pp
前菜
✨MVP✨
Mini burger
🌸Triple B
和牛漢堡加上煙肉和巴馬臣火腿!
🌸Peking Quack
🌸Sir Lou
🌸 Texas blu’s
小食
🌸Rosemary fries
🌸Truffle Mac & cheese
黑松露芝士焗通粉!小食黎講份量都幾大!食完呢個好容易飽!黑松露味好重,芝士份量都好多!推介!🥰
甜品
🌸Triple chocolate Hazelnut cake
非常大件!飽住食都覺得好味!仲有啲朱古力脆脆增嘅口感!朱古力夠滑身!🍰
📝總結
呢個二人份套餐嘅份量真係唔係講笑我覺得兩個女仔係一定食唔晒!🤣🤣🤣食物質素比我想像中有驚喜!而且員工嘅服務態度超級Nice!推介d漢堡嘅味道同口感!一定會再幫襯!想試埋其他味嘅漢堡!
🤍食完俾分時間🤍
🍔食物: 8.5/10
🏝環境: 8/10
👩🏻‍🍳服務: 8/10
📸打卡: 9/10
🔥推介: 9/10
📍 Sip & Slide
中環閣麟街37-43號祥興商業大廈5樓

#香港 #香港美食 #美食分享 #香港吃貨 #hkfoodie #hkfood #foodie #hk #food #hongkong #hkig #中環美食 #中環

2021-11-18
  • Roasted Pepper Mozzarella
  • Peking Quack
  • Triple Chocolate Hazelnut Cake
  • Truffle Mac & Cheese