2016-01-10 1464 瀏覽
今次尼到九如坊既盡頭,這店是日本札幌引入既咖哩湯店。餐廳以熊作主題,有好多熊既公仔既畫同裝飾。咖哩方面佢由成30個辣度選擇,由1-5既baby bear 到16-30 既crazy bear 任君選擇(10大概是譚仔小辣吧)。而咖哩汁亦有蕃茄,椰子同蝦三款選擇。Oink oink 豚肉野菜咖哩飯Hungry bear 雞腿肉配漢堡或豚肉野菜烏冬豚肉是用豚角煮既方式煮,煮得夠林夠入味。漢堡調味也調得不錯,不會像平時的漢堡扒淡淡的,而雞腿亦煮得很嫩滑。肉類整體處理是不錯的。咖哩湯方面,5度辣比較能夠食出湯既唔同味道,而10度辣就會比較刺激。咖哩蝦湯既味道幾鮮亦唔太咸,食完仲可以飲哂佢。不過問題就尼喇,佢淡到可以飲哂就即係送唔到飯啦!的確無錯,對比起平時食開既咖哩佢實在係比較難送飯,所以叫拉麵/烏冬會比較好。這種食法其實都算幾特別既,不過感覺上性價比較低。喜歡似新野既朋友可以試下。
Oink oink 豚肉野菜咖哩飯
Hungry bear 雞腿肉配漢堡或豚肉野菜烏冬