餐廳: Porterhouse - Seafood & Steak
資訊:

2023-03-26 956 瀏覽
💡高質有情調西餐廳同另一伴慶祝紀念日,當然要搵番一間有情調的餐廳,有番一個難的回憶。呢間位於中環,餐廳裝潢典雅,環景寬敞,樓底極高富有空間感,而且每張台都有蠟燭🕯️好有情調❤️🥖 餐前麵包每枱都會送上麵包籃,酸種麵包外脆內綿密,薄脆片脆卜卜得黎好香口。🍽西班牙八爪魚🐙西班牙店很受歡迎的一道菜,煮熟了八爪魚軟腍得黎又幾彈牙,口感好好。薯蓉配辣香腸醬,整體很美味。🍽紐西蘭青口 1公斤 上枱一刻都幾震撼,因為都幾大多,醬汁選了白酒,聞落已經好香白酒味,新鮮既青口肉嫩肥美,肉質彈牙,索曬白酒味,味道夠濃郁。另外配左烘烤過Sourdough bread,沽上白酒汁,好惹味。🍽紐西蘭400日穀飼純種和牛肉眼扒🥩 上盛的紐西蘭400日穀飼純種和牛肉眼扒,香噴噴,要左牛肉5成熟,煎得啱啱好🥩肉質鮮嫩多汁,容易切割,軟嫰冇筋。配上阿根廷牛扒醬汁,令到味道更昇華。🍽黑松露烤牛骨髓🐂牛骨髓口感好creamy,表面鋪上黑松露,入口即溶。🍽煎紐西蘭三文魚🐠三文魚肉質嫩滑有汁,加上外皮香脆,煎完都唔會覺得油膩,一口過嘅體驗唔錯👍🏻另外搭配左露筍。🍽煙車打芝士焗通心粉滿滿的芝士,令到整個都好creamy😋🍸Lilly
💡高質有情調西餐廳

每張台都有蠟燭🕯️好有情調❤️

🥖 餐前麵包

🍽西班牙八爪魚🐙

🍽紐西蘭青口 1公斤

🍽紐西蘭400日穀飼純種和牛肉眼扒🥩

🍽黑松露烤牛骨髓🐂
牛骨髓口感好creamy,表面鋪上黑松露,入口即溶。

🍽煎紐西蘭三文魚🐠

🍽煙車打芝士焗通心粉
滿滿的芝士,令到整個都好creamy😋

🍸Lilly Lychee & Fizz Cocktail
好香 Lychee味,而帶點creamy感覺,值得推介❤️