2021-06-18 127 瀏覽
女生就是有說不完的話題🤣上次約完女友人,感覺意猶未盡,於是再相約吃飯。晚飯選址位於中環半山的西餐廳,餐廳樓底高,富有空間感,裝潢是走輕工業風路線。平日晚上都滿座~幸好有事先訂位呢!Pulled Pork On English Muffin $98呢個dish 非常開胃,豬肉充滿肉汁及沙嗲香,薄脆鬆軟的英式鬆餅吸收了醬汁,惹味得很。Sweet Potato Cake with Chicken Thighs $158紫薯薯餅質感鬆化,內裡的紫薯蓉,綿滑香甜,表面的芝麻增添口感。雞扒一樣好juicy~不過份量可再大份些少呢Miso Asparagus with Pork Belly $188豬肉好有層次感 入口即溶 配上下面的醬汁 味道有驚喜!係邪惡。但好食!和友人一人點了一杯飲料,因翌日還要番工,都係唔好飲酒為妙🤣Grapefruit buddy $48(左)- 炎熱天氣下來杯酸酸甜甜嘅凍飲最適合不過~ 西柚嘅酸澀味加上薑味同香茅,十分之清新,而且今晚肉類比較多,呢杯飲品正可以解膩~It’s Easy $48(右)青檸配上烏龍的配搭,透心涼又消滯~喜歡餐廳的食物、環境~一路食,一路暢所欲言

雞扒一樣好juicy~不過份量可再大份些少呢

豬肉好有層次感 入口即溶
配上下面的醬汁 味道有驚喜!
係邪惡。但好食!

和友人一人點了一杯飲料,
因翌日還要番工,都係唔好飲酒為妙🤣

It’s Easy $48(右)
青檸配上烏龍的配搭,透心涼又消滯~

喜歡餐廳的食物、環境~一路食,一路暢所欲言嘅感覺好正!必定會再黎🥰💛

(btw餐廳嘅餐牌分為白天同黑夜,好特別❣️)