蘭桂坊串燒店轉入嚟嘅呢條街其實好多好野食😋位於珍姐隔離,有兩層高,以高貴嘅藍黑做主色,裝修幾有情調✨餐牌選擇喺小店嚟講都算多,有傳統西班牙前菜、意粉、主菜、青口同甜品等👀同埋感受到煮食嘅人好用心,無論係擺盤、食材定係味道都超出價錢🥹👍🏻亦都係即叫即整熱辣辣上碟💯上菜速度亦好快✨西班牙傳統蒜油大蝦🍤 $158感覺Gambas做法好繁複,多步驟多功夫,覺得都係喺街食好過喺屋企自己整🤣賣相非常吸引,食落味道好濃郁帶有鮮味,蕃莤蒜片配橄欖油味好香,帶有少少辣勁好惹味,另外配咗六塊香脆嘅麵包多士,擺滿蒜片加上醬汁嘅麵包多士真心💯主角蝦🦐大隻得嚟非常彈牙,果然冇令我失望😋✨法式明太子意大利粉 $168味道好特別嘅明太子意粉👀原來係因為冇用忌廉,低卡路里嘅選擇更加健康,但口感上依然係係非常Creamy濃郁,明太子味好重但唔會膩,配上紫菜絲👍🏻一乾一濕,可以中和口感,亦配有檸檬🍋個人比較鍾意明太子加檸檬汁,酸酸地嘅口感覺好開胃😋✨💫Moodie Style 秘製香辣蒜酒煮法國藍青口🧄 $178曾經有人教我餐牌上面有餐廳名嘅菜式就係Signature👀😋五款味嘅青口望落都好吸引,第一次嚟就一於試吓Sig

西班牙傳統蒜油大蝦🍤 $158

法式明太子意大利粉 $168

曾經有人教我餐牌上面有餐廳名嘅菜式就係Signature👀😋五款味嘅青口望落都好吸引,第一次嚟就一於試吓Signature✨法國藍青口偏向細隻,但係上菜嗰刻見到就覺得好澎湃😮成個Pot充滿開咗口嘅青口,肉質鮮嫩,底部嘅蒜酒味尤其濃郁,個人鍾意青口連辣汁一齊食,兩者嘅配合絕對係邪惡之選😈新鮮炸起嘅粗直薯條以鹽調味,咬落非常香脆🍟

可能因為係星期一放工嚟食,所以餐廳比較較少人唔使等位,中環好少性價比咁高而有質素嘅西餐👍🏻絕對推薦大家嚟試吓💫