2014-10-08 5668 瀏覽
鬆餅配有機紫羅蘭藍莓果醬,Clotted Cream好食,但個人覺得鬆餅不夠硬身,一切就散,朋友說半島的比較好食。紫椰菜撻,Purple Cabbage Tart超好食,鹹點中與鮮蝦脆餅,Prawn Cracker,並列第一,其他有燒牛肉三文治,Roast Beef Bun,三文魚及紅菜頭卷,Salmon & Beetroot Roll印度烤雞,Chicken Tandoor,都很不錯。Rosepetal Eclair-有香港乳癌基金會的糖牌果件,整體甜點中表現最差,甜到漏。紫羅蘭馬卡龍餡略嫌甜咗少少,個人都是鍾意laduree多d。其他有紅桑莓蛋糕,藍莓撻,洛神花果凍及希臘乳酪,Hibiscus Flower Jell-O & Greek Yogurt Shot,呢d就正常好多,都好食!食完呢set都已經好飽,其他任食的甜點我試得不多,不過冇以上果set好食。微酸的洛神花茶較消滯,配點銀毫白茶很悠閒地消磨一個下午,整體上呢個 high tea十分抵食,除了糖牌果款外其他冇一樣難食,洛神花茶無限添飲,重有其他甜點雪糕任食,真係非常好!

2014-10-02
$349.8 (下午茶)