2024-04-01 1783 瀏覽
作為一間米芝蓮餐廳,環境非常優美,今次我地坐係二樓outdoor位置,當晚整個室外位置只得我地一枱客,令到我地可以暢所欲言🤭𝗦𝗼𝘂𝗿𝗱𝗼𝘂𝗴𝗵 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 𝗰𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 𝗯𝘂𝘁𝘁𝗲𝗿 - 𝗙𝗿𝗲𝗲自家制麵包 ,作為一間米芝蓮餐廳,我覺得麵包比較失色𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 𝗯𝗼𝘂𝗰𝗵𝗲 - 𝗙𝗿𝗲𝗲三文魚他他配脆片,口感非常豐富另一樣類似洋蔥湯,比較酸,很開胃兩款都很好好味.- 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧𝙨 -𝗦𝗺𝗼𝗸𝗲𝗱 𝗼𝗿𝗴𝗮𝗻𝗶𝗰 𝗲𝗴𝗴, 𝗽𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼, 𝗰𝗵𝗼𝗿𝗶𝘇𝗼, 𝗯𝘂𝗰𝗸𝘄𝗵𝗲𝗮𝘁 𝗜𝗻𝘀𝗽𝗶𝗿𝗲𝗱 𝗯𝘆 𝗢𝗱𝗲𝘁𝘁𝗲 𝘀𝗶𝗴𝗻𝗮𝘁𝘂𝗿𝗲 𝗱𝗶𝘀𝗵 $𝟭𝟵𝟴蛋再加上鹹鹹嘅西班牙香腸,味道冇咁單一,唔會覺得好淡,但友人反而覺得香腸嘅味道掩蓋咗蛋香味。𝗦𝗮𝘂𝘁𝗲𝗲𝗱 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴 𝗳𝗿𝗼𝗴 𝗹𝗲𝗴𝘀, 𝗽𝗮𝗿𝘀𝗹𝗲𝘆, 𝗴𝗮𝗿𝗹𝗶𝗰 𝗰𝗿𝗶𝘀𝗽𝘀 $𝟯𝟭𝟴青蛙腿分左兩個煮法,一個是煎一個是炸,我同友人都覺得炸無咁好食,煎比較原汁原味𝗔𝗻𝗴𝗲𝗹 𝗵𝗮𝗶𝗿 𝗽𝗮𝘀𝘁𝗮, 𝗞𝗿𝗶𝘀𝘁𝗮𝗹 𝗰𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿, 𝗯𝗹𝗮𝗰𝗸 𝘁𝗿𝘂𝗳𝗳𝗹𝗲, 𝗸𝗼𝗺𝗯𝘂 𝟭𝟬𝗴 𝗰𝗮𝘃𝗶𝗮𝗿 $𝟰𝟵𝟴魚子醬

自家制麵包 ,作為一間米芝蓮餐廳,我覺得麵包比較失色
𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 𝗯𝗼𝘂𝗰𝗵𝗲

𝗔𝗺𝘂𝘀𝗲 𝗯𝗼𝘂𝗰𝗵𝗲 - 𝗙𝗿𝗲𝗲
三文魚他他配脆片,口感非常豐富
另一樣類似洋蔥湯,比較酸,很開胃
兩款都很好好味

- 𝘼𝙥𝙥𝙚𝙩𝙞𝙯𝙚𝙧𝙨 -

魚子醬天使麵配上黑松露,魚子醬有一陣鹹味再配上黑松露,拎到天使麵有很重鹹香味,味道都係出色

- 𝙈𝙖𝙞𝙣 𝙘𝙤𝙪𝙧𝙨𝙚 -

𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗛𝗼𝗻𝗴 𝗞𝗼𝗻𝗴 𝘆𝗲𝗹𝗹𝗼𝘄 𝗰𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝗡𝗶𝗶𝗴𝗮𝘁𝗮 𝗿𝗶𝗰𝗲 “𝗲𝗻 𝗰𝗼𝗰𝗼𝘁𝘁𝗲”, 𝘀𝗮𝗹𝗮𝗱 $𝟭𝟮𝟴𝟴
作為招牌嘅黃油雞,雞肉嫩,很有雞味,但如果係依個價錢,我就覺得唔係好值。

- 𝘿𝙚𝙨𝙨𝙚𝙧𝙩 -

𝗧𝘂𝗹𝗮𝗸𝗮𝗹𝘂𝗺 𝗱𝗮𝗿𝗸 𝗰𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲 𝘁𝗲𝘅𝘁𝘂𝗿𝗲𝘀, 𝗮𝗹𝗺𝗼𝗻𝗱 𝗮𝗻𝗱 𝗰𝗼𝗰𝗼𝗮 𝗻𝗶𝗯 𝗽𝗿𝗮𝗹𝗶𝗻𝗲, 𝗰𝗼𝗳𝗳𝗲𝗲 𝗰𝗮𝗿𝗱𝗮𝗺𝗼𝗺 𝗶𝗰𝗲 𝗰𝗿𝗲𝗮𝗺 $𝟭𝟱𝟴

依個甜品非常驚艷,外層有一片薄薄嘅朱古力包住朱古力,朱古力入面又有雪糕,而雪糕有一陣咖啡嘅香味,所以不會太甜,整體配合得非常好

𝗟𝗼𝘂𝗶𝘀𝗲 𝗺𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲𝘀

𝗟𝗼𝘂𝗶𝘀𝗲 𝗺𝗮𝗱𝗲𝗹𝗲𝗶𝗻𝗲𝘀 𝟯𝗽 $𝟵𝟴

自己唔太鍾意食,所以唔識欣賞,但友人覺得味道正常

𝗖𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲

𝗖𝗮𝗻𝗲𝗹𝗲 - 𝗙𝗿𝗲𝗲
Canele味道好似紅棗糕或年糕嘅味道,我自己唔太鍾意食,所以就不予置評
2024-03-10
生日