2015-01-20 3783 瀏覽
第一次品嚐法國菜,源於實在食日韓菜食得有d悶,咁岩見到雜誌介紹法國菜,呢間又5太貴。最可愛既係佢既menu與眾不同 只有一款set dinner,只係獨沽一味都做到好好生意。一於就將第一次食法國菜既經驗留比你啦於是我地一行4人就出發去,一開始去到門口,朋友們已經好鍾意餐廳既feel,5會太嚴肅,播既音樂都好正。心情都不其然地期待起來。入座後就發現枱面,甚至洗手間既紙巾,都好有法國藝術感。之後,每人嗌左一個set dinner,仲開左枝house wine。個steak一咬落去就好有肉味,而且仲會爆汁添😍一食落口,我地都不期然舉起手指公,講一聲"好食啊!"😙小妹自問真的不太懂紅酒,可能因為一開始紅酒未透氣,所以好重酸味。隔一陣之後飲,發覺易入口好多之餘,果香味仲好重添。不過,事實證明一餐飯入面有酒,係真係會令整餐飯既氣氛都好relax,5需要狂飲,小小已經足夠😊呢到其中一個吸引我既特點,就係佢既薯條係任食嫁😱只要你食得落,佢地就會不停幫你refill😂附帶好多5同既醬比客人揀,但我最愛既都係佢既茄汁,酸酸甜甜咁,岩岩好開胃最開心都莫過於,埋單走嗰下,朋友們都覺得呢餐抵食。大家聚首一堂,都

入座後就發現枱面,甚至洗手間既紙巾,都好有法國藝術感。

最開心都莫過於,埋單走嗰下,朋友們都覺得呢餐抵食。大家聚首一堂,都係想食餐好之餘,又能夠聚一聚舊姐,呢間餐廳實會再翻單啦

BTW,餐廳既 waiter,waitress都好令仔令女,可能因為都係來自5同國家,有外國,有local,所以大家都好friendly,又熱情👍
2015-01-19
  • steak