餐廳都幾大,有室外室內位置,有兩層😮可能係因為環境比較chill同埋位於SOHO區,餐廳比較多係外國客,聽到佢哋話上層更可以包房唱k🤣整體裝修好有日式風格,同時滲入咗啲比較型格新穎嘅設計,個人覺得坐落好舒服,而且好有格調✨和風蒜香海鮮鍋🍲 $388有兩人份量嘅扇貝同鮑魚,粉絲同娃娃菜😋海鮮方面,鮑魚好彈牙而且好大隻,切片上好方便我哋食,而扇貝因為比較厚身,所以都切咗邊💯味道方面,聞落非常香,蒜蓉味!但蒜蓉覺得仲可以更加重味😛✨Tasting Menu $398/set本身以為要全枱嗌,但原來可以當set咁叫👍🏻✨推薦大家試吓👀💯食後感:份量極大,有齊前菜、六款串燒、主食同埋甜品🍧性價比好高💫✨胡麻菠菜蟹肉沙律🥗👀推薦✨胡麻醬好香✅感覺係原個小食嘅份量,有蟹籽蟹肉菠菜同埋腐皮👍🏻有腐皮咬下又有細細粒嘅蟹籽,口感好豐富!另外菠菜都好新鮮,配份量啱啱好嘅胡麻醬🥹兩者好平衝👅✨雞翼上菜先知原來係雞全翼🤣鹽燒雞翼,個人覺得唔錯✨雞腿肉🍗四個字: 外脆內軟✨自家制免治雞肉軟骨免治豬軟骨本身有少少燒汁調味,配上蛋汁更濕潤更好食💫✨荔枝豬肉卷🫔六種串燒入邊個人覺得呢款最特別👀薄薄一層豬肉包住Juicy

和風蒜香海鮮鍋🍲 $388

Tasting Menu $398/set

✨胡麻菠菜蟹肉沙律🥗

✨雞翼
上菜先知原來係雞全翼🤣鹽燒雞翼,個人覺得唔錯

✨雞腿肉🍗
四個字: 外脆內軟

✨自家制免治雞肉軟骨
免治豬軟骨本身有少少燒汁調味,配上蛋汁更濕潤更好食💫

✨荔枝豬肉卷🫔
六種串燒入邊個人覺得呢款最特別👀薄薄一層豬肉包住Juicy嘅荔枝👍🏻

✨茄子🍆
新鮮嘅口感,平時嘅烤茄子一般會調味好重落好多蒜蓉,今次想試吓日式燒茄子,絕對冇失望!用上新鮮嘅蔬果,唔需要好多調味都可以帶出鮮甜👅

✨翠玉瓜
燒得比較燶,賣相一般,但味道非常好🥹外邊爽口得來中間好腍

✨蝦味噌雜菜稻庭烏冬
烏冬配料有娃娃菜同埋冬菇,溫馨提示係記住快啲食完啲烏冬!一開始食好彈牙,但擺耐咗有少少腍🫡

✨綠茶蕨餅紅豆白玉🍵🫘
白玉好軟糯,唔會好似粉團咁🥹👍🏻蕨餅帶少少Q彈,同樣好軟糯🥹加上濃郁嘅紅豆肉同埋粒粒紅豆,值得一提嘅係紅豆蓉唔會有嗰種死甜嘅漏感!好滿足到抹茶控嘅甜品肚🍵😋

海膽松葉蟹蓋甲羅燒 $138
兩者之間做比較個人覺得蟹膏味非常重,食落去淡淡蟹膏同蟹肉,相對下海膽味唔算好重✌🏻原個蟹蓋上好滿足👀

山水 特別純米 300mL $388
平時比較少飲sake🍶但嚟到居酒屋點都要試吓,於是就揀咗比較細枝嘅300mL配串燒同埋海鮮😚作為新手覺得飲落好醇,米香都幾濃郁👍🏻一個比較特別嘅sidetrack係大家可以揀自己鍾意嘅清酒杯🍶