餐廳: Kale
資訊:

2021-04-17 2554 瀏覽
以前講健康飲食,通常推介一星期抽一日食沙律/三文治當lunch。只係坊間嘅沙律/三文治一係就好細,一係好寡,一係好貴,否則就係啲dressing 好肥。Kale 嘅出品價錢相宜,有齊低脂嘅蛋白質,新鮮嘅蔬菜,仲有低GI嘅Carbs,而用嘅調味料都比較低脂同天然,啱晒我呢啲想食好,而非一味食少嘅人。今日就叫咗個Cajun 香料雞胸肉配蕃薯條同羽衣甘藍。份量一啲都唔欺場。雞胸肉切咗條狀,方便進食。Cajun Spice 有少少辣味,令到口感無咁寡。蕃薯條非常香口,無多餘嘅油益味。羽衣甘藍新鮮爽脆,有少少黑醋汁調味,食得健康又滿足。
Cajun 香料雞胸肉配蕃薯條和自選沙律
Cajun 香料雞胸肉配蕃薯條和自選沙律