見到Openrice 好評幾多,特登係網上book左枱幫朋友慶祝生日,打電話問有無cake or 甜品可以俾朋友當生日蛋糕,職員推薦了法式馬卡龍,重可以幫我地寫字同有蠟燭!!! Nice!!! 去到安排左間房俾我地, 在房間更方便我地慶祝生日,服務不錯,環境幾靚,! 其實由booking,打電話, café環境, 到食之前我地都好滿意~ 前菜以每人一set上,樣子精美,好girlish~但開始食之後我地就發現呢到既食物唔係好合格啦@@ 粟米忌廉湯:比起平時食既奶味更重,無甘creamy,比較稀d,幾多粟米,我地都幾滿意個湯 洛神花包:有洛神花粒用乳酪係中間,幾香。我見好多人推薦呢到既洛神花包,但我好耐之前試過太子上野酵素麵包既玫瑰洛神花包,我覺得那裡的更新鮮好味,$25一大個(唔知最近有無加價),大家可以去試下!!! 黑松露蟹籽天使蛋:旦黃挖出再擠成花形,幾帶心思,有蟹籽添更口感,但旦黃部分多了少少,有D膩 白酒煮藍青口:2只,沒什麼味道,不夠新鮮 紅萄鵝肝醬蟹肉伴脆餅:脆餅一點也不脆,已變軟@@ 上面類似蟹肉沙律的味道,紅萄鵝肝醬味不突出 海蝦糖漬蕃茄田園雜菜沙律:食材新鮮,海蝦&糖

海蝦糖漬蕃茄田園雜菜沙律:食材新鮮,海蝦&糖漬蕃茄nice!!

忌亷泡芙:普通

蘋果花伯爵紅茶:幾香
奶油蘑菇汁四色蔬菜扁意粉:看到樣子已大失所望,汁非常稀,沒什麼味道, 四色蔬菜時2條西蘭花,菜花,紅羅白同素玉米,睇落好似我學校canteen D免費配菜,唔似我以甘既價錢食到既意粉。。但好在西蘭花同紅羅白味道都不錯,扁意粉煮得剛剛口,爽口彈牙!重有幾粒蘑菇,已經係最好味同帶味道。
最後上法式馬卡龍:5粒馬卡龍,4粒係底,一粒係上面 加蠟燭,用朱古力寫左happy birthday! 好靚~但我試左個粉紅色同杏色的,試不出什麼口味,得個甜字!

其實環境服務都不錯,但重要既食物令到我們很不滿意,希望有所改善:)
題外話/補充資料: 我print 了晚餐折扣優惠卷,一去到就俾職員。到我地付錢,已經夾好錢,好在我突然看到職員並沒有給我們折扣!我立即同佢講,點知佢重話我地應該落單前就要俾張卷佢地!!。我即刻話我一開始就俾左嫁啦,佢先記得同say sorry-_-''
2014-03-05
生日