餐廳: FUMI
資訊:

最近好似好興食brunch buffet,就同左朋友去大擦一番😎(10分為滿分:🌕)味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑因為張枱太細,我地叫左太多野,所以影出黎啲相會比較混亂😂😂😂想詳細睇有咩食可以望下個menu😍😍每次落單同佢要幾蟹人份量,我就簡單講一講有影到相既幾樣喇🤓北海道鱈場蟹腳(每人一客)/松葉蟹腳(無限叫)我個人黎講鍾意松葉蟹腳多啲,因為啲肉厚好多😛😛可以無限refill好正,不過4個人食得2把較剪有排剪,要把握時間🤣🤣主菜可選一款迷你香蔥碎吞拿魚腩飯我其實唔太食蔥,呢個都叫做食到1-2啖,不過如果唔加太多蔥會好食好多,因為影響左個口感,同遮左啲吞拿魚味🙈精選手握壽司拼盤(4件)呢個會好食啲,4款魚我唔記得有邊款喇,但4舊都好味😋如果個拼盤整多幾舊仲開心😎刺身當日有三文魚,帶子,八爪魚,油甘魚,但每次叫4人份佢都係黎咁少,完全係一人份😂所以我地係叫幾次,再每人食一碟,刺身新鮮冇雪味,切得都好厚,好味😍烤A4宮崎和牛配柚子汁呢個好味到瘋狂encore,即呢張相係佢見我地瘋狂叫就問我地要唔要一碟加大版,即係一碟有16塊😂😂入口即溶,加埋柚子汁酸酸地,完全唔漏,真係可以食好多塊😎松葉蟹肉茶

(10分為滿分:🌕)
味道:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑

北海道鱈場蟹腳(每人一客)/松葉蟹腳(無限叫)

主菜可選一款
迷你香蔥碎吞拿魚腩飯

精選手握壽司拼盤(4件)

刺身

烤A4宮崎和牛配柚子汁

松葉蟹肉茶碗蒸
因為年紀大唔可以淨係食生冷野,所以每人都食左個茶碗蒸打底,一食滑溜溜咁滑入喉嚨,加埋啲松葉蟹肉就有啲咬口🤩

天婦羅
冇咩特別,仲要叫左幾輪都冇黎,有啲失望🤯🤯

價錢:🌕🌕🌕🌕🌕🌗🌑🌑🌑🌑
星期日既brunch 每位$588加一可以食3個鐘,唔算話好平,如果間唔時同朋友/屋企人慶祝都可嫁,成日食又真係唔掂😂😂😂🙈🙈🙈岩岩睇番openrice訂座有85折,有折抵好多,有興趣既不妨去試下😛😛

交通:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
中環站一出行5分鐘左右就會到,不過棟大廈叫做係斜路既最高,夏天行上去真係有啲熱🙈🙈🙈中環就路好諗揸車喇,我都唔識可以係邊到泊🫣🫣🫣

環境:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
環境好闊落,枱同枱之間都會隨好遠,私隱度都算高,不過有啲搞笑係當日一張比較遠既枱有幾位中年女士不斷要望過黎我地張枱,仲要扮我地自拍影相,純粹只係搞笑咁用iPhone後鏡頭自拍影相📸️,佢地見到又要跟住做😯😯

服務:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑🌑
我地當日星期日中午去食,係完全唔夠人手,落單係用最原始既手寫,然後口碟好大隻,食完唔夠人手收就會食到成枱都係碟😂😂😂😂

性價比:🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌕🌑🌑🌑
以前後生就好興同朋友去旺角尖沙咀食日式放題,而家老左個胃食唔到咁多野,但依然鍾意食日本野同放題形式,呢類半放題既brunch buffet就岩曬,質素有保,款式都唔少,等你有限既胃口都可以盡情食到高級既食材😎😎😎