我今個星期最鍾意嘅一餐就係喺Fiata Pizza食team lunch!餐廳共有兩層,喺大館隔離,上兩條扶手電梯就到,都算方便。Pizza午餐餐牌主要有三道菜(前菜、pizza及飲品)同埋兩道菜(Pizza及飲品)嘅午餐選擇。我哋都選擇左兩道菜,結果大家都食得好飽。Diavola 係signature,似經典嘅pepperoni and cheese。我鍾意佢芝士多但唔會漏,香腸亦都唔會太乾。而重點就係Pizza麵團好有咬勁,邊亦焗得好香。Prosciutto Di Parma, 同Diavola 相似,只係肉嘅選擇轉咗做Parma ham, 口味相對Diacola淡少少,感覺又好似輕盈啲。我哋大家都食得好開心,整體來講,呢間餐廳非常適合去happy friday lunch! 小提示: 星期五午餐去到已經係full house(全港最佳pizza效應?),非常建議預先去官網訂位。

餐廳共有兩層,喺大館隔離,上兩條扶手電梯就到,都算方便。

diavola

Prosciutto  Di  Parma