2024-04-25 3 瀏覽
今日去中環呢間Cocktail Bar嗰度除咗有做Cocktail之外,咖啡亦都唔錯,但係今日主要想講返佢哋嘅新Menu,全部都係關廣東菜事😮😮😮LO BAK GOMushroom-infused GinWhite Radish Cordial. Dolin Dry Vermouth模仿蘿蔔糕嘅酒,非常之相似,尤其是用咗海味襯托,非常有趣HAWTHORN FORESTMou Tai BalaoCold Brew Coffee, Hawthor Chamomile Syrup. Coffee Liqueur加咗茅台,醬香味十足,估唔到咁樣配搭平時唔飲茅台嘅我都會接受到,而且有淡淡的咖啡味非常飄香!MOSYTERWhite Misa-intusec. Gin,Dry Vermouth, Yomogi Liqueur Umami Bitters靈感源自於發財蠔豉,最特別係夾杯度嘅荷葉咬落去真係有蠔味,真係眼界大開!TEA LEAF EGGNOGHalf & Half, Soy Sauce, Star Anise Tea Syrap Egg茶葉蛋,有豉油同埋花椒八角等等,非常複雜嘅味道,但係沒

LO BAK GO
Mushroom-infused Gin

模仿蘿蔔糕嘅酒,非常之相似,尤其是用咗海味襯托,非常有趣

HAWTHORN FOREST
Mou Tai Balao
Coffee Liqueur

MOSYTER

TEA LEAF EGGNOG

茶葉蛋,有豉油同埋花椒八角等等,非常複雜嘅味道,但係沒有違和感,有創意!

PEPPER TOM
White Peppercorn-infused Vodka
Pickied Cabbage Cordial. Chitti Liqueur. Satine Solution

胡椒豬肚湯,真係有放白胡椒同埋鹹菜,呢一杯係我嘅最愛,還原到極高,大力推薦