CHUTNEY

*ʜᴋ ʀᴇꜱᴛᴀᴜʀᴀɴᴛ ᴡᴇᴇᴋ 一年兩次 下載ᴅɪɴɪɴɢ ᴄɪᴛʏ 就可以優惠價格食到好西*鐘意印度菜+ 香料嘢嘅人唔可以錯過中環依間餐廳ᴄʜᴜᴛɴᴇʏ ᴛᴀɴᴅᴏᴏʀ ʜᴏᴜꜱᴇ 位於大館對面位置!出𨋢後會見到一大塊深紅布廉 仿如要我地振開布廉展開一敞神秘旅程一樣✨餐廳用上啡金色作主色 樓頂用上拱形設計 周圍放上印度宮庭主題嘅畫作 而地下都用上富有民族特色嘅磚砌成 配合現代元素及設計 成間餐廳充滿氣派及異鄉氛圍感! 🤩而餐廳都好闊落 設有雅致卡座 卡座靠牆位置加上鏡面 非常打卡!而環境氣扇都好好 8點打後會將燈光調暗啲 特別有氣氛!( ´▽`)➺ 前菜 💰0前菜係每一檯都會有 係一個兜兜裝住幾塊薄脆片有三種醬料 有薄荷葉整成嘅醬汁、菠蘿醬汁、蕃茄辣醬 個人鐘意蕃茄辣醬 辣辣地咁➺ ᴋᴇᴇᴍᴀ ᴘᴀᴠ 💰198牛油麵包烘到脆卜卜 咬落去好軟熟充滿牛油香 有4嚿!每嚿都包都可配搭咖喱羊肉碎一齊食咖喱羊肉碎份量勁多 入面除咗有肉碎外仲加上鵪鶉蛋、炸薯脆條 增加口感而味道係偏甜個種 唔會有好大浸羊膻味 反而充滿香料味好正😗(另外有青檸/辣椒/洋蔥粒可自行決定加入/唔加)➺ ᴛᴀɴᴅ

➺ 前菜 💰0
前菜係每一檯都會有 係一個兜兜裝住幾塊薄脆片

➺ ᴋᴇᴇᴍᴀ ᴘᴀᴠ 💰198

牛油麵包烘到脆卜卜 咬落去好軟熟充滿牛油香 有4嚿!
每嚿都包都可配搭咖喱羊肉碎一齊食
而味道係偏甜個種 唔會有好大浸羊膻味 反而充滿香料味好正😗
(另外有青檸/辣椒/洋蔥粒可自行決定加入/唔加)

➺ ᴛᴀɴᴅᴏᴏᴏʀɪ ᴏᴄᴛᴏᴘᴜꜱ 💰218

聽聞入貨係從波士頓入的
八爪魚須好大條 表面燒到微微脆 入面勁軟腍
陣陣炭燒味 而且唔乾
配菜係粟米 都係經過調味

➺ ᴄʜᴜᴛɴᴇʏ ʙᴜᴛᴛᴇʀ ᴄʜɪᴄᴋᴇɴ 💰258

雞用咗本地牛油雞去烤 雞唔會乾同鞋口 咖喱底帶微甜 配上松露油同埋本身入而多種香料 配埋ɴᴀᴀɴ=正😗

➺ ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ ᴄʜᴇᴇꜱᴇ ɴᴀᴀɴ 💰58

食印度菜點少得咖喱同ɴᴀᴀɴ
一上台已聞到濃濃嘅ᴛʀᴜꜰꜰʟᴇ香味 因為依個ɴᴀᴀɴ用左窯爐去烤 所以唔會乾 反而保持到一定水份 所以都做到外微脆內鬆軟感ʕ •ᴥ•ʔ

➺ ᴄᴇʟᴇʀɪᴀᴄ ᴍɪʟᴏɴɪ 💰167

作為食肉獸嘅我 本身以為依一個葉式但菜會好普通 點知都好食
味道上係用咗類近咖喱嘅香料去炒 所以帶微辣、好香又惹味😗

➺ ᴘɪꜱᴛᴀᴄʜɪᴏ ᴋᴜʟꜰɪ 💰108

係開心果味嘅印度雪糕 入面有開心果碎碎 為雪糕多一份層次 味道偏甜 口感唔似普通雪糕咁軟身 介乎於雪糕與雪葩之間

總結:
環境好靚坐得舒服!而且服務一流 會每一道菜都介紹清左點煮有啲咩😗 而且食物都好食
推薦嚟慶生、約會❣️

✨環境:9/10

✨消費:~ 💰500/ʜᴇᴀᴅ