CHUTNEY

2023-09-23 32 瀏覽
二訪chutney,為嘅係佢嘅招牌butter chicken,當然華麗裝潢都係加分位,有邊個唔鍾意坐得舒舒服服,望住靚靚擺設食飯?🤪Weekend嘅lunch menu有3個course,頭盤、主菜同甜品,主菜會配飯或者naan,成個menu肉類選擇比較多,但同樣有素食選擇~基本上我地都係跟晒侍應推介去揀,頭盤揀咗八爪魚同埋keema pav,前者夠腍之餘啲吸管位又有微微焦脆口感,後者係免治羊肉碎配牛油餐包,麵包外脆內軟,羊肉香料比例啱啱好,冚晒羶味又提升咗肉香😀😀😀主菜係beef ribs同butter chicken,兩者配naan食都係一流,個人偏向稀身少少嘅butter chicken醬汁,至於naan就鍾意garlic naan濃郁嘅蒜香味~甜品款式會定期轉嘅,今日係斑蘭味嘅蛋糕,以印度甜品嚟講甜度可接受~

2023-09-23
  • Keema  Pav