中上環嘅歌賦街一向都高質餐廳林立而ᴄʜᴜᴇᴄᴀ就係當中裝修非常突出嘅一間藍色拱門型嘅外觀加上開放式嘅設計 非常有異國風情好多次經過都想試下 但每次都非常ꜰᴜʟʟ今次得嘗所願ʙᴏᴏᴋ到佢地嘅ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ʙʀᴜɴᴄʜ除咗餐廳環境打卡一流外 食物都非常精致同高質 ʙʀᴜɴᴄʜ ꜱᴇᴛ嘅性價比更加係冇得輸!𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒❝ ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ʙʀᴜɴᴄʜ ‣ $𝟝𝟠𝟠 ᴘᴘ ❞❀ ʀᴏʏᴀʟ ᴄʜɪʟʟᴇᴅ ꜱᴇᴀꜰᴏᴏᴅ ᴘʟᴀᴛᴛᴇʀ ꜰᴏʀ ᴛᴡᴏ♡打頭陣嘅海鮮拼盤一上枱已經好有驚喜 非常豐富 有生蠔 海蝦 龍蝦 同埋吞拿魚牛油果他他全部都非常新鮮 仲有淡淡嘅海水味而且仲有唔同嘅ᴄᴏᴄᴋᴛᴀɪʟ ꜱᴀᴜᴄᴇ同酒嘅配搭個人特別鐘意個牛油果他他 下面仲有脆片碎撈埋一齊食有多層口感 比起普通嘅他他更特別❀ ᴄʜᴇꜰ'ꜱ ʀᴜꜱᴀ & ᴘᴀᴅʀᴏɴ ᴘᴇᴘᴘᴇʀꜱ♡ᴄʜᴇꜰ’ꜱ ʀᴜꜱᴀ係比較普通薯仔吞拿魚沙律ᴘᴀᴅʀᴏɴ ᴘᴇᴘᴘᴇʀꜱ係其中一道好出名嘅西班牙小食炸乾身咗嘅迷你青椒收乾咗水份後青椒嘅味道更香更突出我自己第一次食就覺得好特別❀ ᴄʀᴏQᴜᴇᴛᴀꜱ♡ᴄʀᴏQᴜᴇᴛᴀꜱ其實係
中上環嘅歌賦街一向都高質餐廳林立
而ᴄʜᴜᴇᴄᴀ就係當中裝修非常突出嘅一間
藍色拱門型嘅外觀加上開放式嘅設計 非常有異國風情
好多次經過都想試下 但每次都非常ꜰᴜʟʟ
今次得嘗所願ʙᴏᴏᴋ到佢地嘅ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ʙʀᴜɴᴄʜ

𓈒𓂃 𓈒𓌉◯𓇋𓂃 𓈒
❝ ᴡᴇᴇᴋᴇɴᴅ ʙʀᴜɴᴄʜ ‣ $𝟝𝟠𝟠 ᴘᴘ ❞
Royal  Chilled  Seafood  Platter

打頭陣嘅海鮮拼盤一上枱已經好有驚喜 非常豐富

❀ ᴘʀɪᴍᴇ ʙᴇᴇꜰ ᴜꜱᴅᴀ ʀɪʙ-ᴇʏᴇ♡
牛扒嘅面層煎得非常香脆 調味都做得相當好
中間係完美嘅ᴍᴇᴅɪᴜᴍ ʀᴀʀᴇ 非常嫩同香肉味
配菜嘅薯角同香蒜都炸/烤得好香
直接將香蒜壓碎同牛扒一齊食真係ʙᴇꜱᴛ ᴍᴀᴛᴄʜ!
Cheesecake

Coconut  &  Fresh Berries

❀ ᴄʜᴇᴇꜱᴇᴄᴀᴋᴇ • ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ & ʙᴇʀʀɪᴇꜱ♡
甜品分別係迷利版巴斯克芝士蛋糕同埋一個甜品
芝士蛋糕細細件好似個撻咁 入邊有莓果漿酸酸甜甜
個人就比較鐘意ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ & ʙᴇʀʀɪᴇꜱ呢個甜品
外觀好靚之餘 上面嘅ᴄᴏᴄᴏɴᴜᴛ ᴍᴏᴜꜱꜱᴇ ᴄʀᴇᴀᴍ
好似ꜰᴏᴀᴍ咁 輕身唔漏非常清新
夾埋下面嘅ʙᴇʀʀɪᴇꜱ食哂成個都唔會好滯
Chef’s  Rusa
Padrón Peppers
Croquetas
Prime  Beef  USDA  Rib  Eye
Cheesecake
Coconut  &  Fresh Berries
  • Royal Chilled Seafood Platter
  • Prime Beef USDA Rib-eye
  • Padròn Peppers