2017-09-02 1806 瀏覽
今次第一次來幫襯,試了Restaurant week dinner menu, 有頭盆+ 主菜+ 甜品,頭盆同主菜都有2個選擇。先講頭盆,有green salad 同provoleta,兩款試晒。Green salad 吃了也沒什麼印象,provoleta 反而很喜歡,smart bunny 是芝士控,這道Argentina cheese 熱騰騰地上枱,傳統配麵包吃,cheese 已調味,好正。主菜有蝦及tenderloin,先講蝦,冇將貨就價,三隻虎蝦,蝦肉夠實浄,用薄意大利煙肉包住,配以有少少花生醬味的醬汁,用料及做法真心不錯;味道傾向重味似d cataluna 口味,不過smart bunny 偏愛濃味,重手少少接受到,而且整體味道也不錯上完蝦,對塊牛有期望,不過期望越大失望越大,未開始吃已聽到友人話塊扒好鞋⋯OMG, 友人已order 了medium rare, 我那塊medium 應該更加⋯果然,好勉強地同Mr Bunny 一人捱了半塊⋯暗𥚃叮囑自己steak 是一分錢一分貨,$398 的set 如果offer tenderloin 的話應該絕對無生還機會。甜品則係加分之選,

甜品則係加分之選,濃濃朱古力味蛋糕不時傳來酒香,好味。

整體都好抵食,份量大,裝潢靚,一班朋友happy Friday 之選。