2019-11-19 29 瀏覽
朋友介紹咗呢間小店Coffee Shop比我,話呢到嘅brunch 好正,尋美食嘅我當然要黎試下啦~一到門口,外面有壁畫,牆身文字、餐牌都係由自己寫嘅,好有心機。點咗一份Everything Toast,有Smoked salmon, avocado, cream cheese等等。一上菜就知廚師幾有心機,牛油果花整得勁靚!打卡一流。Toast係好脆而薄身,加埋cream cheese 同salmon 一齊食係唔錯。另外叫咗杯Matcha Latte,個人好鍾意飲呢杯,一黎唔會太甜,二黎有抹茶回甘味,讚!最後緊係食番杯自家製Gelato啦,點咗Lavender 同White Peach,相對較淡味既放外層。Gelato都真心要讚,食得出好足料,桃味係清甜,唔會好人工;而Lavender 仲要聞落都好香花味,食落算比Peach 濃少少嘅,隻色又靚,加分~~