2023-07-26 96 瀏覽
📍Baci Trattoria - #YFF中環 ❝Weekend Semi-buffet❞ — $488 per head 最近嚟咗呢間位於LKF嘅意大利餐廳試咗佢地嘅weekend semi-buffet,最大嘅賣點緊係可以任嗌佢地獲得全港第二呢個稱號嘅pizza啦~ 一個價錢可以食足三個鐘,愛酒之人仲可以加錢試埋佢地嘅紅白氣酒free flow,嘆住咁度過週末下晏。餐廳提供5款即叫即烤嘅手拉pizza,今次我地就試左佢地嘅four cheese同埋bbq chicken flavour,用上傳統窯爐高溫烤焗,即叫即製非常熱辣辣,餅底外脆內煙韌,食落帶有麵粉香氣,極有正式意式風味。海鮮吧呢個回本位大家都千其唔好錯過~ 餐廳提供多款高質海鮮,包括開邊波士頓龍蝦、蟹鉗、紐西蘭青口、海蝦同埋翡翠螺等,款款都鮮味十足。其中最鐘意原隻開邊龍蝦,肉質新鮮結實,味道相當鮮甜。另外沙律吧都有提供幾十款多款新鮮蔬菜、精選沙律同埋芝士冷盤,選擇相當豐富,令人眼花撩亂。最後提提大家一定要試埋佢地高質素嘅甜品吧!當日餐廳提供6-7款自家製甜品、gelato同埋即切水果。個人大推Tiramisu,特點除左用
📍Baci Trattoria - #YFF中環

最後提提大家一定要試埋佢地高質素嘅甜品吧!當日餐廳提供6-7款自家製甜品、gelato同埋即切水果。個人大推Tiramisu,特點除左用上意大利雞蛋之外,而且冇額外加入忌廉製作,令mascarpone cheese味道更為突出。