2024-05-13 30 瀏覽
放工約朋友chill一chill,見到AOAO環境有格調,食物都好吸引。門口位已經非常有設計感,餐廳內都好時尚簡約,仲有好大個露台,咁岩依晚有活動,好多男男女女不同國籍的人士聽著音樂,摸著酒杯談天說地,令我恍如置身美劇般,好有氣氛😆雖然出面氣氛熱鬧,但室內位置都唔會覺得好嘈吵,區域劃分得很好,而且staff會適時留意到我地需要,上菜時間都很剛好,服務非常完美!🍴Akagai $138赤貝用醬汁醃過,帶點香辣,本身既鮮甜夾埋蘆筍黎食惹味又清新!🍴Shredded Celtuce Salad $68利用萵荀刨成絲,加入鏗魚汁整到好似萵筍麵,食落口感好清爽,再係上面加上三文魚籽、蘿蔔漬同柴魚片,令人食慾大增!🍴Caramelised Pumpkin $88外層燒至焦糖,望落閃閃發亮好似寶石咁,焦糖加南瓜🎃甜而不膩,南瓜味濃🍴Charcoal l Grilled Eel $288依道菜式令我大開眼界!上枱後,staff會用炭去燙燒鰻魚,令其外皮變得香脆、焦香,而鰻魚肉肥美彈牙,令人一啖接一啖咁停不了口,係味覺同視覺既享受!🍴A4 Wagyu Cutlet Charcoal $328竹炭麵包好鬆

🍴Akagai $138

🍴Shredded Celtuce Salad $68

🍴Caramelised Pumpkin $88

🍴Charcoal l Grilled Eel $288

竹炭麵包好鬆軟,A4和牛非常厚,肉嫰多汁,入口即化,一食口腔馬上充滿油脂香,令人回味無窮🥰

🍴Double Fromage Cheesecake $68
芝士蛋糕外層係好靚既金黃色,中間既芝士層質感軟滑,芝士味香濃,食落輕盈無負擔!

🍴Red Bean Daifuku $68
外皮冰凍,口感軟糯煙韌,紅豆🫘味香濃,好正!

🍹AOAO SANGRIA $118
Apple + Peach Schnapps + Champagne + Cucumber +Raspberry + Blueberry + Strawberry調製而成,果味重,酒不會太濃,易入口,很適合女士,推薦!

🍹pineapple juice $68
清爽充滿菠蘿🍍香,解渴一流!

AOAO真係一間充滿情調既餐廳,不論情侶拍拖,定一大班朋友把酒談歡都好適合!